KL: Altomfattende lockout

Formanden for KL Erik Nielsen har netop offentliggjort, at KL tager det kraftigste konfliktvåben i brug og for første gang nogensinde lockouter alle overenskomstansatte lærere i folkeskolen.

Offentliggjort

De rammes af lockout

Overenskomstansatte lærere og børnehaveklasseledere ifolkeskolen.

Lærere i ungdomsskolen

Lærere ved sprogcentre

DE ER UNDTAGET FRA LOCKOUT

Ansatte ved selvstændige folkeskoler for specialundervisning forbørn

Ansatte ved døgninstitutioner med intern skole

Ansatte beskæftiget med specialundervisning af voksne vedselvstændige kommunale institutioner

Skolepsykologer og skolekonsulenter uden ledelsesbeføjelser

Ansatte ved ungdomskostskoler

Skoleledere

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF til lærerne: Fortsæt det lokale informationsarbejde

Lockouten kan iværksættes den 1. april og kommer til at omfatte omkring 52.000 lærere i alle landets kommuner.

"Det er en meget alvorlig beslutning, som KL's bestyrelse i dag har truffet. Men vi har set os nødsaget til at varsle lockout, da det er den eneste måde, som KL kan frigøre sig fra de arbejdstidsregler, som lærerne i sag arbejder under. Det er altafgørende at ændre lærernes arbejdstidsregler, hvis det skal lykkes at udvikle og forbedre den danske folkeskole", lød budskabet KL's formand Erik Nielsen.

KL vil forhandle i Forligsinstitutionen

KL-politikerne signalerede på pressemødet, at man gerne vil forhandle videre med lærerne i Forligsinstitutionen, men at lærerne må komme med konkrete bud på, hvad der skal til, for de kan gå med til KL's ønske om en arbejdstidsaftale, som er baseret på, at den enkelte lærers arbejdstid planlægges i dialog mellem lærer og skoleleder.

Din økonomi under en konflikt

"Efter mange og lange forhandlinger måtte vi natten til onsdag konstatere, at LC grundlæggende ikke vil imødekomme KL med andet end arbejdstidsregler, der svarer til dem, vi har i dag og dermed ikke vil realitetsforhandle. Vi vil nu forhandle vider i forligsinstitutionen, og vores mål er stadig, at vi kan blive enige om nye arbejdstidsregler, som ligner dem, vi har for resten af arbejdsmarkedet", lød det fra Erik Nielsen.

Hvis parterne i Forligsinstitutionen bliver enige om en aftale, vil lockouten ikke træde i kraft.

KL: Lærerne har trukket forhandlingerne i langdrag

Lærernes formand Anders Bondo Christensen har tydeligt sagt, at lærerne er parate til at forhandle. Hvorfor ikke kalde lærerne til forhandlingsbordet igen, før man varsler lockout?, lød spørgsmålet på pressemødet.

Skolelederne: Beklageligt

"Jeg tror, at lærerne har et ønske om og signalere at forhandlingerne ikke er brudt sammen. Vi er nødt til at sætte pres på. De eksisterende arbejdstidsregler vil jo fortsætte, hvis vi ikke handler. Vi er nødt til at tage det her skridt for at frigøre os fra reglerne", sagde formand for KL's Løn- og Personaleudvalg Michael Ziegler, som mener, at lærerne har forsøgt at trække forhandlingerne i langdrag.

Mange bliver ramt af lockout

KL ved, at en lockout vil få store konsekvenser.

"Lockout og strejke går også ud over tredjepart", siger Erik Nielsen. "I forhold til lærerne er der undervisning, der må aflyses, hvis lockouten effektueres. Denne undervisning må gives på et andet tidspunkt", lød det på pressemødet.

 

Se et klip fra KL's pressemøde her

DLF er klar til fortsatte forhandlinger



Artiklen er senest opdateret 15.05