Campen skal blive stående som en påmindelse til forbipaserende og et samlingssted for lærerne.
Skilteskov og teltlejr skaber opmærksomhed
På en mark over for Øster Snede Skole står en gruppe lærere. De har spekuleret over, hvordan de som en gruppe på blot ni lærere kan sætte stort og dagligt fokus på lockouten i lokalområdet. De er derfor under et stort banner påmalet ’Lockout Camp’ i gang med at etablere en teltlejr og en skilteskov.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Der er latter, hamrelyde og livlig aktivitet. I løbet af en lille time er lejren en realitet. Der er telte, møbler, bål, tørresnor med skoleopgaver, bøger, blyanter og meget andet. På de opstillede skilte og bannere kan man bl.a. læse: 'Lock os ind', 'Vi ved noget om skolen, hvem lytter?', 'Ingen løn', 'Vi vil undervise', 'Vi savner vores elever', ligesom der er skilte med udsagn, der viser, hvordan DLF har flyttet sig under forhandlingerne. DLF's udsagn besvares med skiltet: 'KL siger NEJ!'.
Skilteskoven strækker sig over et større område og koncentreres omkring lockout campen.
En daglig påmindelse til forbipasserende
Campen har, udover at skabe opmærksomhed i DR's P4 via et liveinterview under opførelsen, også haft besøg af elever, forældre og en enkelt politiker.
Tanken er, at campen skal blive stående som en daglig påmindelse til de forbipasserende, ligesom den skal være samlingssted for lærerne, når de mødes foran skolen.
De forbipasserende dyttede, vinkede, vendte tommeltotten op, og nogle stoppede endda op for at sikre sig et foto.
Da lærerne forlader campen, ser den stadig beboet ud. Lærerne er frustrerede over, at det ikke er lykkes for DLF og KL at forhandle sig frem til en fælles løsning, da dette vil sikre det bedste udgangspunkt for udvikling af fremtidens folkeskole.