Vi skal ledes til pause

Lærere (og andre) går i selvsving over en god ide og knokler løs, mens andet arbejde skubbes foran og pauserne udsættes. Og forsvinder. Sådan karakteriserer lektor og ph d ved Center for Arbejdsmiljø og Arbejdsliv på Ruc, Henrik L. Lund manglen på pause-kultur.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Man siger, at vi er vores egen værste fjende, når det kommer til arbejde og pauser. Men der er altså nogle fordringer til os. Nogle forventninger til moderne medarbejdere om hele tiden at optimere sig selv. Så når vi performer mere end vi egentlig kan, er det ikke kun vores egen skyld", mener han.

Tyk cigarrøg på lærerværelset

Mange medarbejdere udpiner sig selv, når de får frie tøjler og skal være selvstyrende, men de skal  ledes, så også de får restituering.

Frikvarteret er til social-snak

"Det er lederne, der har ansvaret for arbejdsmiljøet. Det kan de ikke afskrive sig. De skal skabe det gode rum sammen med medarbejderne. Jeg tror, at hvis vi virkeligt blev sat fri og skulle styre alting selv, så har vi nogle biorytmer, der sætter nogle naturlige grænser. Hvis der altså ikke var alle de forventninger til os, ville vi kunne afstemme vores behov for også at være sociale og for at holde pause og hvile os".

Stopper din leder dig, hvis du arbejder for meget? Mener du, at det udelukkende er dit eget ansvar?

 www.stressfrihverdag.dk

Læn dig tilbage og nyd billeder og historier fra New Yorks hverdag:

New York Times