"Hvis skolen ikke har råd til at renovere tag og tagrender, må bestyrelsen jo overveje, om skolen kan drives videre - det er ikke lærerne, der skal betale", siger formand for Frie Skolers Lærerforening Uffe Rostrup (tv).

"Kære forældre. Ville I gå 33.000 ned i løn?"

"Lønnen er syg i Rynkeby" og "Kære forældre. Ville I gå 33.000 ned i løn?" Sådan lød budskaberne på skilte, der blev luftet foran Rynkeby Friskole på Fyn i dag, hvor lærerforeningerne demonstrerede, mens lærerne passede deres arbejde indenfor.

Offentliggjort
Vi oplever stor støtte fra andre fagforeninger lige nu, så selvfølgelig skal vi også støtte, når nogen kommer ud for noget så ustyrligt som at skulle at gå 33.000 ned i løn, siger Anders Bondo.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Friskolelærere skal 33.000 kroner ned i løn 

Som beskrevet på folkeskolen.dk i går har lærerne på den lille friskole på Kerteminde-egnen fået besked om, at alle deres lokale lønmidler falder bort, så de skal gå 33.000 kroner ned i løn. Den første melding fra skolebestyrelsen var en lønnedgang på 18.000 kroner, som skulle være med til at finansiere en renovering af skolens tag, men da Frie Skolers Lærerforening sagde nej, endte de i en tvistløsning hos Moderniseringsstyrelsen med det resultat, at de mistede hele deres lokale løndel.

Så mens lærerne passede deres arbejde, holdt repræsentanter for Frie Skolers Lærerforening, Danmarks Lærerforening og Den Frie Lærerskole i Ollerup demonstration uden for i håb om, at landsbyens forældre vil indse det urimelige i behandlingen af friskolens lærere.

"Ideen er, at de så kan skubbe til forældrene i skolebestyrelsen, så de forhåbentlig gør noget ved det", forklarede formand for Frie Skolers Lærerforening Uffe Rostrup ved demonstrationen til folkeskolen.dk.

"Hvis skolen ikke har råd til at renovere tag og tagrender, må bestyrelsen jo overveje, om skolen kan drives videre - det er ikke lærerne, der skal betale". 

Grænseoverskridende

Frie Skolers Lærerforening har aldrig før arrangeret en demonstration:

"Det er grænseoverskridende at stå her og udstille en skole, men det er helt utroligt, hvad lærerne her har været udsat for. Så jeg håber, at forældrene tænker, at det kan vi ikke ikke være bekendt, for der ikke andre steder, hvor man ville acceptere, at lærerne skal betale et nyt tag af deres lokale lønmidler", lyder det fra Uffe Rostrup, som betegner tvistløsningssystemet hos Moderniseringsstyrelsen i Finansministeriet som 'det mest uduelige tvistløsningssystem i kongeriget'.

Anders Bondo: Finansministeriet trækker fortsat i trådene 

Danmarks Lærerforening har hovedstyrelsesmøde på Fyn i denne uge, og hele hovestyrelsen besluttede at køre til Rynkeby og bakke op om friskolekollegerne. 

"Vi oplever stor støtte fra andre fagforeninger lige nu, så selvfølgelig skal vi også støtte, når nogen kommer ud for noget så ustyrligt som at skulle at gå 33.000 ned i løn", sagde DLF-formand Anders Bondo Christensen, der også var oppe på mælkekassen og tale de til de demonstrerende.

"Frie Skolers Lærerforening er en del af LC-familien, og vi står i fællesskab på mål for dem overenskomst, vi har indgået", sagde Anders Bondo, som mener behandlingen af Rynkeby-lærerne er en del af noget større og skal ses i sammenhæng med Moderniseringsstyrelsens ageren med lockouten i 2013, fjernelsen af nogle kutymefridage og senest angrebet på den betale frokostpause for akademikerne i staten.

"Så jeg siger med Flemming Vinther: Nok er nok".

Chefforhandler: "OK18 kan blive der, hvor samarbejdstraditioner brydes"