Fakler og sang skabte god stemning på Rådhuspladsen i Frederiksberg.

Forældre, elever og lærere til fakkelfest for folkeskolen

Brev til borgmester og taler fra forældre, blandet med lærertaler ved arrangement på Frederiksberg Rådhusplads.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Taktfaste klapsalver lyder, da Ane Søegaard, formand for Frederiksberg Lærerforening træder op på ladvognen for at holde sin velkomsttale. Inden da er hun blevet budt velkommen af Mads Kyrsting, aftenens konferencier.

Ane taler atter til de mange fremmødte kolleger, forældre og elever om denne helt urimelige lockout. Hele Rådhuspladsen er pyntet med FLF´s grønne flag og balloner og summer af liv, glade stemmer og muntre bemærkninger, trods den dystre situation. Folk står og taler og hygger sig i smågrupper, mens de balancerer med deres paptallerkener med grillpølser og salat. Børnene løber rundt og kredser især om de store baljer med faklerne, der venter på at blive tændt kl. 20, når mørket falder på. Mads, aftenens konferencier, leder forsamlingen fra ladvognen gennem rækken af talere. Første "fremmede" taler i rækken er Simon Pihl Sørensen (S), der er 1. viceborgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune. Han høster store bifald blandt de fremmødte, da han i den grad tager afstand fra regerings politik og KL´s retorik og behandling af lærerne.

Næste taler er en lærer, der læser et brev op for borgmester Jørgen Glenthøj, der har forladt byrådssalen og har vovet sig op på ladvognen. Her får han overrakt en stor, flot rød postkasse med hilsener fra byens børn, der savner deres lærere og undervisning. Postkassen overrækkes ledsaget af nogle få, velvalgte ord af Linnea fra 8. klasse.

Herefter synges en stemningsfuld fællessang ledsaget af to musiklærerkolleger på ladvognen. Efter den smukke fællessang taler Enhedslistens Thyge Enevold, og også han høster stort bifald.

Mørket falder langsomt på, og faklerne tændes. Synet af de mange hundrede fakler i skumringen er så smukt, at man får gåsehud. I dette smukke skær læser en kollega et brev op fra en modig skoleleder, Pernille Fabricius fra Tre Falke Skolen, der i et åbent brev appellerer til, at lockouten stoppes, da konsekvenserne for hendes skole og elever er helt uoverskuelige. Endelig, mens faklerne langsomt brænder ud, taler en forælder om, hvor hårdt denne lockout går ud over hendes datter.

Aftenen rundes af med den smukke fællessang "Livstræet", der afsynges af de mange hundrede tilbageblivende lærere, forældre og elever i faklernes blafrende skær.

 Denne smukke lockoutaften blev endnu en oplevelse blandt mange, der vidner om solidaritet, fællesskab og kampgejst  - på trods.