Engagement i bølgegang

Økonomien er skyld i, at der indimellem sker en afmatning hos lærerne, mener kredsformand

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kredsformand Karen Sørensen mener, at projekt Bedre Trivsel har været både tid og penge værd. Men engagementet kører lidt i bølger, fordi der er for langt imellem, at der sker noget. Og det skyldes økonomien.

'Efter interviewene var lærerne opsatte på, at der skulle gøres noget. De havde fået mulighed for at sige, hvad de synes, problemerne er, og hvad de kunne ønske sig. Men så gik der for lang tid, før de fik rapporten. Stemningen om, at 'det hele er, som det plejer' og 'det bliver nok alligevel ikke til noget', fik overtaget', mener hun.

Det var svært at få sparket tingene i gang igen efter sommerferien.

'Men det kan blive rigtig godt. Lærerne bliver også klædt godt på til overenskomstforhandlingerne og til debatten om 'Det gode lærerliv', som DLF har planlagt til næste forår. Projektet er med til at bevidstgøre den enkelte', siger Karen Sørensen.

Hun fortæller, at man nu venter på, hvordan det går med ansøgningen om penge til næste fase af projektet.

'Vi kommer hurtigere i gang, hvis vi får penge udefra. Men hvis vi ikke får økonomisk støtte, bliver midlerne taget af 155-timers-puljen til udvikling og lærersamarbejde. Den kan godt bruges til lærernes trivsel, for det gavner jo også eleverne'.

hela