DLF anker til Højesteret
Højesteret skal tage stilling til to læreres sag om dårligt indeklima på Usserød Skole
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Vi ønsker at slå fast, at vores medlemmer skal have et ordentligt arbejdsmiljø. De skal ikke arbejde under forhold, der udsætter deres helbred for hverken varige eller midlertidige skader', siger Karsten Holst, formand for DLF's organisationsudvalg.
I marts måned var seks lærere fra Usserød Skole i Hørsholm i Østre Landsret og fortælle om de problemer, de har haft og i nogen grad stadig har med indeklimaet på skolen. I juni faldt dommen. Her slog landsretten fast, at der havde været indeklimaproblemer på skolen, og at lærerne havde fået det dårligt af at arbejde dér. Landsretten sagde også, at gener ikke behøver at være varige for at blive anerkendt som arbejdsskader. Alligevel blev lærernes lidelser ikke anerkendt, fordi de ikke var varige. Og det er denne dom, DLF nu ønsker afprøvet i Højesteret.
'Vi har nogle godt dokumenterede sager her, og landsretsdommen har nogle perspektiver, der gør, at vi vil gå videre. Dommen giver os ret i, at man kan få anerkendt en skade som en arbejdsskade, selv om den ikke er varig', siger Karsten Holst.
Betydningen af at få anerkendt en skade som en arbejdsskade er, at hvis man senere får komplikationer, der skyldes den gamle skade, så kan sagen genoptages.
Karsten Holst tror på et gennembrud i indeklimasagerne i nær fremtid.
'Videnskabelige undersøgelser viser, at godt indeklima betyder noget for menneskers effektivitet og kreativitet. Det er vigtigt at føle sig godt tilpas også på arbejdspladsen. Det er også noget, der er fokus på i kampen for arbejdspladser'.
Det bliver ikke alle seks sager fra Usserød Skole, der går videre til Højesteret. DLF og foreningens advokat har udvalgt to af lærerne til højesteretssagen.
'Det sker for at skærpe profilen. Vi kører de sager, der er tydeligst. Hvis man vil prikke hul på ballonen, skal man have det skarpest mulige redskab. Men det betyder ikke, at vi mener, de fire andre sager er tabt. Hvis vi får medhold i de to sager i Højesteret, bliver Den Sociale Ankestyrelse nødt til at se på de fire andre sager igen', siger Karsten Holst.
hela