Yngresagen taler også lærernes sag
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Snart strømmer et frisk kuld lærere ud fra landets seminarier med en rygsæk fuld af viden. Men de kommer ud til en anden virkelighed end under det glade opsving for blot få år siden, hvor ufaglærte vikarer indtog klasselokalerne. Med de aktuelle kommunale spareøvelser får mange erfarne lærere sat stolen for døren. Derfor skal der mere end fleksibel jobsøgning til, når de nyudklækkede skal slå døren ind til det første job. De ryger ganske enkelt bagerst i køen til fordel for de mere erfarne kollegaer og ufaglærte vikarer. Det er en problematik, som formanden for Landsforeningen Yngresagen, Sofie Rye, genkender.
Kæmper I også for de unge læreres sag?
»I Yngresagen er mange af os studerende eller på vej ud på arbejdsmarkedet. Derfor er vi uhyre opmærksomme på de aktuelle forringelser på uddannelsesområdet lige fra folkeskolen til universiteterne. Samtidig mærker vi på egen krop, hvor svært det er for dimittender at få en fod indenfor på det kriseramte arbejdsmarked. Lærerne er jo dem, som skal sikre en god start på det enkelte barns liv på skolebænken, og derfor vil vi gøre alt for at bakke op om den næste generations lærere«.
Hvad vil I gøre for at vende billedet?
»Først og fremmest vil vi arbejde ad alle tilgængelige kanaler for at få politikerne til at forstå, at uddannelse og viden er essentielle byggesten for fremtidens velfærdssamfund. For eksempel arbejder vi på at grave konkrete cases frem, som kan være med til at vise dem, at det ikke nytter at spare på et så centralt område for morgendagens Danmark«.
mls@dlf.org