Politikerne kan ikke længere bruge krisen som undskyldning for ikke at investere i uddannelse og velfærd, siger Anders Bondo på baggrund af en ny rapport fra Det Økonomiske Råd.
Foto: Sarah Bender
62 procent vil bruge økonomisk råderum på velfærd
Den danske økonomi er kommet på fode igen, og 62 procent af de adspurgte i en ny undersøgelse mener, det økonomiske rådeum skal uges til mere velfærd. Kun 18 procent svarer skattelettelser.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
36 organisationer, hvis medlemmer arbejder inden for den offentlige velfærd, er gået sammen om at bekæmpe de offentlige besparelser. De har fået gennemført den nye Epinion-undersøgelse. Undersøgelsen viser også, at 61 procent har oplevet deres seneste kontakt med medarbejdere i det offentlige som positiv eller overvejende positiv, mens 36 procent har oplevet kontakten med det offentlige som neutral eller negativ.
"Et markant flertal i befolkningen mener, at det er på tide at investere i vores fælles velfærd, som i den grad trænger til et løft efter mange år med nedskæringer på grund af den økonomiske krise", siger formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen, der er talsmand for de 36 organisationers samarbejde.
"Politikerne kan ikke længere bruge krisen som undskyldning for ikke at investere i uddannelse og velfærd. Økonomien og væksten er i fremdrift, så der er brug for, at områder som ældreplejen, uddannelse, daginstitutioner, socialområdet og sundheden får en økonomisk saltvandsindsprøjtning. Og det skal politikerne på Christiansborg tage et fælles ansvar for og gøre noget ved", siger Anders Bondo i en pressemeddelelse.