Start på debat om lønstrategi

Medlemmerne skal diskutere, om lokallønsmidler kan anvendes til efter- og videreuddannelse

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formanden for DLF's faglige udvalg, Lotte Lange, fremlagde på DLF's hovedstyrelsesmøde i maj et oplæg til start på en medlemsdebat om lønstrategi, som man vil sætte i gang med en pjece, der bliver sendt ud til efteråret.

Indholdet er ikke fastlagt endnu, men det bliver i hvert fald en udfordring, som medlemmerne skal diskutere.

Det drejer sig om, hvorvidt der skal kunne anvendes lokallønsmidler til efter- og videreuddannelse.

»Spørgsmålet indgår i det komplicerede spil om efteruddannelse, som trepartsforhandlingerne og regeringens velfærdsudspil er eksempler på. Det er denne politiske virkelighed, som vi i fagligt udvalg har vurderet, at vi er nødt til at forholde os til. Derfor vil et vigtigt element i medlemsdebatten være, at vi får skabt forståelse både for grundlaget for forslaget og for, hvilke fordele vi kan opnå ved at gå nye veje«, sagde Lotte Lange på mødet.

Niels Munkholm Rasmussen roste fagligt udvalgs oplæg, som han fandt velegnet til at forklare medlemmerne, at en god lønudvikling er afhængig af, at man gør sin arbejdskraft mere værdifuld gennem efter- og videreuddannelse.

Også Tina Taarsted mente, at det kunne være en fordel, at efteruddannelsen blev en del af overenskomsten. Derved kunne man købe rettighederne og indflydelsen på uddannelsen og så få regningen refunderet af kommunen, forudså hun.

Debatten fortsætter på augustmødet.