Haraldskær ved Vejle er en af de seks Sinatur-hoteller.
Foto: Haraldskær
Medarbejdere på lærernes hoteller er sendt hjem
DLF ejer seks hoteller, kæden Sinatur. Siden 2015 har de givet overskud, men corona-krisen har lukket hotellerne, og medarbejderne er sendt hjem foreløbig til 11. maj. Lukningen forventes at få en lille betydning for DLF’s økonomi.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Allerede i slutningen af februar begyndte gæster at aflyse reservationer. Siden er mange flere fulgt efter på DLF's seks konferencehoteller, som har det fælles navn Sinatur. Lærernes hoteller har siden 2015 givet Danmarks Lærerforening årligt økonomisk overskud. Men corona-krisen har lukket hotellerne. Medarbejderne er sendt hjem, og hotellerne får løntilskud som følge af trepartsaftalen.
Direktør for Sinatur Claus Nielsen kalder situationen "uvirkelig".
"Lige nu er vi i den grad i venteposition i forhold til, hvad der kommer til at ske i fase to, og hvilke udmeldinger, der kommer 11. maj. Vi afventer, hvilke restriktioner, der kommer. Jeg tror, stadig der vil være begrænsninger. Spørgsmålet er, om det vil være slut med buffeter, som vi kender dem. Der skal noget til, før vi kan åbne. For det skal være økonomisk og sundhedsmæssigt forsvarligt".
Allerede nu er hotellerne i gang med at vurdere, hvordan de kan tilpasse sig en ny virkelighed.
"Vi er lykkelige for, at vi ikke er større, end vi er. Og at vi har så mange kvadratmetetrudenfor. VI kan inddrage dem, så der i højere grad bliver walk and talk. Vi skal finde måder, hvor det bliver forsvarligt at være på hotellerne".
En udfordring er, at det også for hoteller bliver svært at skaffe værnemidler. 200 fastansatte er sendt hjem, og yderligere 200 løstansatte bliver ikke kaldt ind på hotellerne i øjeblikket. Mange er berørt, og mange byder ind med gode ideer til, hvordan en genåbning kan ske.
"Vi mærker et kæmpe sammenhold og en vilje til bare at ville i gang igen. Folk er næsten ligeglade med, hvilken opgave de får, bare de kan komme i gang igen", siger Claus Nielsen.
Lærerne tjener penge på hoteller
Svært at spå om omkostningerne
Økonomidirektør i DLF Elo Nisted fortæller, at det er svært på nuværende tidspunkt at sige, hvilke omkostninger lukningen af hotellerne vil få for Lærerforeningen. DLF først vil mærke et manglende overskud fra hotellerne i 2021.
"Vi har budgetteret med et overskud i Sinatur på ca. 17 millioner kroner. Vi plejer at dele det sådan, at 50 procent bliver i Sinatur, mens resten går til ejerne. Det vil sige, at der er 8,5 millioner som deles mellem Særlig Fond (lærernes strejkekasse red.) og DLF's hovedkasse. Fordelingen sker efter ejerandele, og det vil betyde, at hovedkassen vil mangle 2,8 millioner kroner i 2021", lyder det fra Elo Nisted.
Han håber, hotellerne snart får lov til at starte op.
"Vores bekymring er nu, at hvis vi ikke får lov til at at starte op i hvert fald midt i juni, så løber vi ind i underskud i Sinatur. Vi har fastholdt, at vi ikke har afskediget medarbejdere. Det er medarbejdere, der har gjort det forrygende godt. Hotellerne har scoret flere priser".
Sinatur Hotel & Konference får økologisk pris
DLF's service bliver ikke berørt
Formand for Organisationsudvalget i DLF Thomas Andreasen understreger, at en underskud på Sinatur ikke får konsekvenser for DLF's politiske arbejde:
"Sinatur har givet overskud i flere år. Hvis vi ender med, at de kommer ud med et underskud, så kan vi godt klare det", siger han.
DLF's hoteller er Danmarks Bedste Hotelkæde