Irene Madsen fra Brøndby Lærerforening var sendt i byen på vegne af SoSu-lærere, der oplever tilstedeværelse, som et benspænd for deres arbejde.

SoSu-lærere flygter fra stram tilstedeværelsespligt

"Hjælp os med at få arbejdsglæden tilbage" - sådan lød nødråbet fra lærere på en SoSu-skole, som nu har fået fuld tilstedeværelsespligt. De kan ikke nå at restituere mellem undervisningsmodulerne.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En stram tilstedeværelsespligt på SoSu-skolen SoSu-C på den københavnske vestegn er ved at tage livet af lærerne på skolen, fortæller næstformand for Brøndby Lærerforening Irene Madsen på DLF's kongres i Tivoli Congres Center, som repræsenterer de lærere på skolen, der er organiseret i Lærerforeningen.

Debat: Lov 409  på SOSU-skolerne

"De har sendt mig i byen for, at jeg skal gøre kongressen opmærksom på, at de har brug for foreningens opbakning og støtte til at løse de udfordringer, vi har fået i forbindelse med lov 409, så vi igen kan få arbejdsglæde tilbage", siger Irene Madsen fra talerstolen.

Lærerne forlader skolen i stort tal i øjeblik, fortæller Irene Madsen til folkeskolen.dk. For eksempel er 10 af lærerne fra en afdeling med 22 stillinger rejst.

Sosu-skolerne hører direkte under Moderniseringsstyrelsen og er normaliseret med 37 timers arbejdsuge i 46 uger om året. Det passer bare dårligt til hverdagen i skolerne. Eleverne er nemlig på skolen i klumper, hvor der er intensiv undervisning i en periode, mens der er mere roligt, mens eleverne er ude i praktik, hvor lærerne så kan afspadsere og restituere.

Eller rettere - det kunne de. Det kan de ikke mere, for nu skal de være på skolen 37 timer i gennemsnit om ugen i 46 timer om året, og de skal sidde i fælleslokaler og forberede sig. De har endda fået nej til biblioteksbesøg og til udflugter og fysiske aktiviteter uden for matriklen.

Fra næsten kaos til god stemning