Pernille Brandt vil forsøge at gøre hverdagen så normal som mulig for sine elever.
Foto: Maria Becher Trier
Børnehaveklasseleder: Vi har fokus på det sociale i genåbningen
"Har de brug for et kram, så får de selvfølgelig et kram". Sådan siger børnehaveklasseleder Pernille Brandt om genåbningen for de mindste. Hun vil ikke bruge visir, men lader sig fortsat teste én gang om ugen både for sin egen og andres skyld.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Når de mindste klassetrin igen skal møde ind fra mandag, bliver det med fokus på at genskabe klassefølelsen. For selvom børnehaveklasseleder Pernille Brandt synes at hendes klasse har klaret onlineundervisningen godt, så har de lidt socialt under nedlukningen.
"Jeg tænker at meget af det, som vi skal samle om på nu her, bliver det sociale. Det kunne vi mærke fra sidst, at de får lov til at være sammen. Så vi må lave nogle forskellige ting, hvor vi kan være sammen uden at være for tæt", siger hun.
DLF afventer nye retningslinjer for skolernes hverdag
Ved genåbningen på mandag er det er op til hver enkelt lærer, om de vil bære visir. Det bliver dog ikke aktuelt for Pernille Brandt, da hun mener at det vil skabe en barriere imellem hende og børnene.
"Det tænker jeg, bliver for unaturligt og mærkeligt på en eller anden måde", siger hun.
Pernille Brandt vil forsøge at gøre hverdagen så normal som mulig for sine elever.
Børnehaveklasselederne på Søndermarksskolen i Rønne erfarede i foråret, at de sociale bånd skal styrkes efter uger med virtuel undervisning.
Også i forhold til hygiejne kan lærerne på Søndermarksskolen bruge deres erfaringer fra genåbningen i foråret. Rutiner som bl.a. håndvask og at vaske bordene af løbende er nu ren rutine.
"Det er de helt vant til nu her. Så jeg tænker, at på den måde måske bliver det lettere at komme tilbage end det var i foråret", fortæller Pernille Brandt og glæder sig til at få sine 22 fællesskabshungrende seks-årige tilbage