Videnscenter skal udvikle arbejdet med udsatte børn
Hvis børn og unge bliver udsat for svigt, er det nødvendig med en tidlig og sammenhængende indsats. Derfor skal et nyt center nu udvikle den eksisterende praksis i arbejdet med udsatte børn og unge. Fire professionshøjskoler står bag centret.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Bag det nye videnscenter står professionshøjskolerne Metropol, UCC, UC Lillebælt og UC Syddanmark, der blandt andet uddanner socialrådgivere, pædagoger, jordemødre, sygeplejersker og lærere. Professionshøjskolerne bidrager selv med fire mio. kr., og derudover etableres centret for ni mio. kr. fra aftalen om midler til de videregående uddannelser 2010-2012.
På centret skal der især arbejdes målrettet med viden om anbringelser, tidlig indsats, indsatser i skolen og daginstitutioner, tværfagligt samarbejder, myndigheds- og leverandørroller, sundhedsplejerskers arbejde samt økonomi og effekt i forbindelse med indsatser.
Undervisningsministeren glæder sig over etableringen:
"Når et barn viser tegn på omsorgssvigt, eller en familie ikke har ressourcerne til at give barnet en tryg opvækst, kan faresignalerne opfanges af jordemoderen, sundhedsplejersken, pædagogen eller læreren. Disse iagttagelser skal indberettes til sagsbehandlere i kommunerne, og i det tværfaglige samarbejde skal videnscentret medvirke til at skabe en tidlig og sammenhængende indsats. Det skal bidrage med den nyeste viden om, hvad der virker, og bistå medarbejderne i at udvikle deres daglige arbejde med udsatte børn og unge", siger Tina Nedergaard i en pressemeddelse.