Debat

Tilbage til DLF’s manglende støtte

Såvel menige lærere som sygeplejersker og andre offentligt ansatte støtter borgerforslaget; hvornår kommer kredsene selvstændigt på banen og trodser toppen?

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

7000 har nu skrevet under på borgerforslaget om afdækning af urent spil på arbejdsgiversiden i forbindelse med KL’s lockout af lærerne, den skandaløse folkeskolereform og regeringens indgriben i konflikten med arbejdstidsloven i 2013.

Blandt alle medlemmer af DLF fra top til bund er der enighed om, at forløbet ikke bare var tvivlsomt, men direkte uredeligt.

Der var klart allerede en aftale på plads mellem regeringen og KL om et kommende lovindgreb, da KL sendte lærerne i lockout tilbage i 2013, hvor lærerne reelt blev frataget muligheden for frie overenskomstforhandlinger.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Lovindgrebet betød nye arbejdstidsregler for lærerne, kun for at finansiere folkeskolereformens lange skoledage med ekstra undervisningstimer uden forberedelsestid. Lærere og elever i folkeskolen lever stadig med skaderne efter det.

KL og politikerne troede i 2013, at de kunne slippe afsted med at tryne en hel faggruppe, skønt der er beviser for, at der var aftalt spil på arbejdsgiversiden bag KL's lockout af lærerne og det efterfølgende lovindgreb.

Måske slipper den daværende SFSR da også afsted med overgrebet, for DLF's top forsøger at begrænse udbredelsen af kendskabet blandt den samlede lærerstand til det, der er den sidste gode mulighed for at holde politikerne ansvarlige for uhyrlighederne begået.

Hvor DLF's top kunne have støttet forslaget ganske omkostningsfrit, så træder den væk. Hvilken uforståelig holdning.

Vejen tilbage går gennem de enkelte kredse i landet. 

Vil kredsene ikke selvstændigt støtte borgerforslaget, så vi kan løfte antallet af underskrifter over de 50.000, der skal til for, at Folketinget er tvunget til at behandle det?

Kredsformænd! Træd ud i lyset, udvis civil courage.