Vi spritter af og vasker hænder, men en del lærere har alligevel været syge af covid-19

319 ansatte på folkeskoler er nu registreret med covid-19 som mulig arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har oprettet omkring 8.000 sager relateret til covid-19. Heraf står undervisningsbranchen for 700 sager. Anmeldelsen sker, fordi smitten sandsynligvis er opstået på jobbet – det er vigtigt, hvis der opstår senfølger.

Offentliggjort

Anmeld hurtigt

En arbejdsskade skal anmeldes såhurtigt som muligt og senest inden et år. Hvis man mener, at det ersandsynligt, at man er smittet på sit arbejde, er det vigtigt at fåanmeldt sagen, sådan at man kan få hjælp til eventuel genoptræningeller andet, hvis det senere viser sig, at man har fået følger afsygdommen. Det er arbejdsskademyndighederne, der vurderer, om deter sandsynligt, at den sygdomsramte er blevet smittet i forbindelsemed sit arbejde.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

(Artiklen er præciseret 10/6 2021 kl. 10.12)

319 ansatte på folkeskoler og lignende har i følge Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) anmeldt covid-19 som arbejdsskade.  Det vil sige, at deres smitte med covid-19 højst sandsynligt er sket på deres arbejde. For mange vil det være svært at sige, hvor de er blevet smittet, men de lærere, der anmelder sagen som en arbejdsskade, har sandsynliggjort, at det nok er sket på deres arbejdsplads. At covid-19 er anmeldt som arbejdsskade er ikke ensbetydende med, at det er anerkendt som arbejdsskade. Der foreligger p.t. ikke tal for, hvor mange af den type arbejdsskader, som er anerkendt, oplyser Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.  

Det er vigtigt at anmelde covid-19 som arbejdsskade, hvis man mener, man er smittet på jobbet. Covid-19 kan føre til alvorlige senfølger - og det er derfor DLF anbefaler, at man anmelder det som arbejdsskade.

Lærer har fået anerkendt covid-19 som arbejdsskade

Fx blev lærer Birgitte Pohl fra Skals Skole sandsynligvis smittet i december i sin klasse, hvor en elev blev testet positiv. Lige derefter blev endnu en elev og Birgitte Pohl smittet. Ingen andre i klassen blev ramt af sygdommen. Hele klassen blev hjemsendt og Birgitte Pohl gik i isolation hjemme i sin kælder i 14 dage. Det værste var, at hendes mand var nyopereret og helst ikke skulle smittes.

Når en sygdom er blevet anerkendt som en arbejdsskade, betyder det, at det vil være muligt at få tilkendt erstatning eller godtgørelse, hvis man senere oplever følger af sygdommen. Fx noget der kræver genoptræning.I DLF oplever konsulent Henning Sindahl, at der kommer drypvis af henvendelser om covid-19 og anmeldelse som mulig arbejdsskade.

Fire folkeskolelærere har anmeldt en mulig covid19-arbejdsskade

"Vi har nok været omkring 40 sager i alt, og så er der medlemmer og kredse, der henvender sig til os med spørgsmål. Men det er jo arbejdsgiver, der anmelder til AES, så det er mest, hvis nogle har spørgsmål, at de ringer til os. Og jeg synes, at det har aftaget her på det seneste", siger Henning Sindahl.