Formand for DLF's Overenskomstudvalg, Gordon Ørskov Madsen håber, et møde i næste uge med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil bane vejen for 'Bondo-modellen', men han understreger, at betingelsen for et færdigt forslag er, at kravene om overenskomstmæssig løn og merbeskæftigelse bliver sikret.
Pernille Aisinger
DLF skal diskutere 'Bondo-modellen' med Mette Frederiksen
I maj vakte det stor debat, da Anders Bondo Christensen foreslog at lade jobsøgende lærere arbejde på deltid for overenskomstløn svarende til deres dagpengesats. Nu skal DLF mødes med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og diskutere mulighederne for at realisere forslaget.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
DLF har selv taget initiativ til mødet med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, som efter planen skal finde sted tirsdag 14. august.
"Vi vil opnå, at den forsøgsordning, vi ønsker, kan blive realiseret. Det kræver, at beskæftigelsesmininisteren også synes, det er en god ide, og at vi lovgivningsmæssigt kan få banet vejen for, at det kan lykkes", siger Gordon Ørskov Madsen, formand for DLF's Overenskomstudvalg.
»Situationen er ganske dramatisk«
Med til mødet med ministeren tager DLF blandt andet krav om, at de jobsøgende lærere skal ansættes til overenskomstmæssig løn, samt at man skal kunne sikre, at der bliver tale om merbeskæftigelse, så deltidsansættelserne ikke sker på bekostning af lærere i arbejde.
Studerende: Vi må ikke tage de fastansattes job
Flere kommuner har vist interesse for forslaget, blandt andet Aarhus og Odense. Men som loven er nu, er det ikke muligt at sætte gang i Lærerforeningens forslag.
"Der skal nogle lovændringer til, før det er muligt, og her er beskæftigelsesministeren nøglen", siger Gordon Ørskov Madsen.
Aarhus Kommune vil teste DLF-forslag
Venstre: Ledige lærere skal finde andet job En eventuel lovændring vil dog kræve et flertal i folketinget, og mens Mette Frederiksen og regeringen er klar til at diskutere forslaget, er både Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten ifølge Berlingske Tidende skeptiske.
"Vi er bange for, at det vil fastholde de ledige i et fag, hvor der ikke er arbejde til dem. Læreruddannelsen kan bruges som springbræt til mange andre fag, og det foretrækker vi fremfor kunstigt at fastholde lærere i et fag uden tilstrækkelige job", siger arbejdsmarkedsordfører for Venstre Ulla Tørnæs til Berlingske Tidende.
Gordon Ørskov Madsen håber dog på, mødet med Mette Frederiksen kan føre til et initiativ, der kan skabes politisk flertal for.
"Hvis der er en politisk vilje til at få det gennemført, så skal det nok blive gennemført", siger han.