Efter efterårsferien begynder et konsulentfirma at kulegrave, hvad der er foregået på den kendte Aarhus-skole Søndervangskolen – og hvad kommunens rolle har været.
Arkivfoto: Ilan Brender/Ritzau Scanpix
Uvildig undersøgelse af skole – og kommune
Konsulentfirma skal undersøge muligt snyd og problemer med arbejdsmiljøet på Søndervangskolen i Aarhus.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Anklagerne om snyd med afgangsprøver, tilfredshedsundersøgelser, gavekort, fraværstal og andet, som er kommet frem gennem den seneste måneds afdækning af forholdene på Søndervangskolen, skal nu undersøges til bunds og helt tilbage til 2016.
Efter efterårsferien begynder et konsulentfirma at kulegrave, hvad der er foregået på den kendte Aarhus-skole Søndervangskolen - og hvad kommunens rolle har været.
Så tynd er forvaltningens redegørelse: Mangler svar på en række forhold
Den uvildige undersøgelse kommer efter pres fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) under Børne- og Undervisningsministeriet, der i klare vendinger har bedt Aarhus Kommune udvide en uvildig undersøgelse af Søndervangskolen til også at omfatte "kommunens samlede håndtering af sagen" og inkludere "en evaluering af Aarhus Kommunes tilsyn i perioden":
"Hvad har tilsynet omfattet, hvordan er det udført, og har det været tilstrækkeligt?"
Det oplyser Aarhus Kommune.
Aarhus Kommune: Ekslærere må deltage i uvildig undersøgelse, som også skal kigge på forvaltningen
Undersøgelsens omfang er besluttet i samarbejde med Århus Lærerforening, BUPL Århus og Aarhus Skolelederforening.
Konsulentfirmaet skal desuden foretage en "bred og aktuel afdækning af arbejdsmiljøet og kulturen på Søndervangskolen" i form af en "afdækning af de forhold i perioden 2016-21, som kommer frem i redegørelserne samt eventuelle øvrige opmærksomhedspunkter", og undersøge, om "forholdene er historiske eller fortsat er gældende praksis".
Aarhus Kommune vil give alle nuværende medarbejdere mulighed for at "blive set, hørt og prioriteret i undersøgelsen gennem spørgeskema eller interview".
Tidligere ansatte på skolen skal desuden have mulighed for at kontakte konsulentfirmaet.
Ministeriet: Aarhus Kommunes håndtering bør også kigges efter i sømmene