En del af sagen om Søndervangskolen overdrages nu til politiet.
Foto: politi.dk
Aarhus Kommune overdrager sag om offentliggjorte udtræksfag til politiet
I sidste uge konkluderede en uvildig undersøgelse, at det er "overvejende sandsynligt", at Søndervangskolens ledelse har oplyst, hvilke fag der var udtrukket til eksamen, før det var tilladt. Aarhus Kommune får nu politiet til at undersøge sagen.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Aarhus Kommune har nu overdraget en del af sagen om anklagerne om snyd på Søndervangskolen til politiet. Det drejer sig specifikt om muligt brud på tavshedspligten i forbindelse med afsløring af hvilke fag, 9.-klasserne skulle til prøve i.
Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.
I sidste uge konkluderede konsulentfirmaet Pluss Leadership i sin uvildige undersøgelse, at det er "overvejende sandsynligt, at oplysninger om prøvefag er givet videre før tid".
Konsulentfirmaet konkluderede samtidig, at man i sin undersøgelse har fået at vide, at dette er sket siden 2009.
Søndervangskolen: Konsulentfirma finder "sandsynlige uregelmæssigheder" ved prøver, belastende arbejdsmiljø og utilstrækkelige tilsyn
Brud med straffeloven
Hvis udtræksfagene er blevet oplyst til lærere før tid, vil det være et brud på tavshedspligten i straffeloven. Derfor er sagen nu overbragt til politiet, siger direktør for børn og unge-forvaltningen i Aarhus Martin Østergaard Christensen.
"Som undersøgelsen afdækker, så tyder noget på, at nogen har overtrådt tavshedspligten i forbindelse med offentliggørelse af prøve før tid. Undersøgelsen peger dog ikke på enkeltpersoner. Derfor har vi nu overladt sagen til politiet med henblik på at få en vurdering af, om der er grundlag for at indlede en efterforskning", siger han i pressemeddelelsen.
Tidligere lærer på skolen Martin Haaning har tidligere til Folkeskolen forklaret, at de lærere, der havde fået udtrukket fag til prøve, fik det at vide før tid, så læreren kunne omlægge sin undervisning, så eleverne fik mest mulig undervisning i de fag, der var udtrukket.
"Hvis man har flere fag i klassen, så skruer man så op for det fag, der er blevet udtrukket. Det har jeg selv gjort, da jeg fik udtrukket historie. Så fik eleverne pludselig mere historie og mindre samfundsfag. Og så kunne jeg derfra begynde at forberede dem på, hvilke fordybelsesområder og emner, eleverne ville kunne få, og så kunne vi allerede på det tidspunkt begynde at gå i dybden med dem", har Martin Haaning forklaret.
Lærere kritiserer Søndervangsrapport: Hvor er vores indrømmelser blevet af?
Det fremgår, at rapportens øvrige vurderinger "vil der blive fulgt op på skolen, i forvaltningen og i forhold til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet", og at "ingen af disse forhold vedrører eventuelle overtrædelser af loven".