Anmeldelse

Fra praktikere til praktikere om co-teaching

Aalborg Kommune har igennem to år arbejdet med co-teaching som pædagogisk metode og udviklingsplatform for alle kommunens folkeskoler. Erfaringerne beskrives og deles i denne bog af praktikere til andre praktikere. Ikke som et facit på, hvordan man skal udføre co-teaching, men et praksisnært bidrag som inspiration.

Offentliggjort Sidst opdateret

Fakta

Co-teaching og professionelt samarbejde - Erfaringer fra praksis.

Forfatter: Micki Sonne Kaa Sunesen

242 kroner

272 sider

Dansk Psykologisk Forlag

Bogen Co-teaching og professionelt samarbejde - Erfaringer fra praksis består af 19 kapitler, som er opdelt i fem temaer og tilsvarende dele. Hver del, og herunder kapitlerne, præsenterer forskellige aspekter af arbejdet med co-teaching.

I første del introduceres co-teaching og de seks organiseringsformer i praksis. Anden del beskriver, hvordan Aalborg Kommune har grebet skoleudviklingsarbejdet med co-teaching an. I del tre stilles skarpt på skoleledelsens roller og opgaver i implementeringen af co-teaching. Ressourcepersoners praksiserfaringer udfoldes i fjerde del, og i bogens femte og sidste del gives eksempler på brug af co-teaching i konkrete undervisningsforløb og i specialpædagogiske indsatser. De enkelte kapitler indeholder konkrete værktøjer som forberedelse- og samtaleark, arbejdsskabeloner, modeller, tjeklister, skemaer og afsluttes med en række anbefalinger til læseren.

Udover bogens hovedforfatter er bogen skrevet af praktikere involveret i Aalborg Kommunes udviklingsarbejde: Lærere, pædagoger, vejledere, konsulenter og ledere. Kapitlerne er mange, men korte, hurtigt læst og hurtigt forstået. Næste gang jeg tager bogen ned af hylden, kan jeg vælge at genlæse lige præcis de kapitler, der er relevante for mig som lærer og vejleder. 

Jeg kan med god samvittighed anbefale specifikke kapitler til skolens ressourcepersoner og andre til skolelederen, fordi indholdet er praksisnært, ærligt beskriver både succeser og barrierer samt giver helt konkrete anbefalinger til læseren.

Godt gået, Aalborg, og tak for at dele jeres co-teaching-erfaringer med alle os andre ude i grundskolen.