Finder Dybbøls kanoner plads i Sønderjyllands historiekanon?

Sønderjyder søges

Sønderjyllands historie skal skrives om – af skoleelever. Hvis du underviser i historie på en skole i regionen, kan dine elever være med. Helt gratis.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sønderjyllands egne børn og unge skal afgøre, hvilke begivenheder der er vigtige nok til at få plads i "Den Sønderjyske historiekanon". Målet med den nyudviklede hjemmeside 'Sønderjysk historiekanon' er, at de historiske fortællinger i nærmiljøet kommer ind under huden på en ny og levende måde.

Den historiske bevidsthed bliver sat i spil, og eleverne får mulighed for at være medskabere af Sønderjyllands historie. For i modsætning til for eksempel kultur- og demokratikanonerne fra 00'erne, vil den sønderjyske historiekanon være udtryk almindelige unges syn på historien.

Bag projektet står National Videncenter for Historie- og Kulturavsformidling, i samarbejde med Museum Sønderjylland og TV2Syd.

Museum Sønderjylland har udvalgt de 20 historiske højdepunkter, som er unikke for den sønderjyske histories udvikling. Eleverne battler sig gennem de 20 punkter, rater dem, begrunder deres valg på Facebook og slutter eventuelt forløbet af med at lave en YouTubevideo.

Undervisningseventen finder sted i oktober og november i år. Tilmelding er åbnet, følg linket til højre.  

Læs mere

Tilmelding
Læs mere