Det tidligere råd med formandskab.

Nu er der gået et år uden lovpligtigt råd

I går var det præcis et år siden, udnævnelsen af undervisningsministerens skolevismænd, formandskabet for Rådet for Børns Læring, udløb. I et år har det lovpligtige råd slet ikke været nedsat.

Offentliggjort

VISMÆNDENE

Vismændene kaldes det ministerudpegede formandskab for DetØkonomiske Råd. Og det var modellen herfra, der inspirerededaværende undervisningsminister Bertel Haarder, Venstre, til i 2008at erstatte Grundskolerådet med Råd for Evaluering ogKvalitetsudvikling af Folkeskolen, i daglig tale Skolerådet. Rådeter sammensat af skolens forskellige interessenter, men i spisenstår et udpeget formandskab som en slags skolevismænd.

Rådet har siden skiftet navn til Rådet for Børns Læring. Rådetog formandskabet nedsættes i henhold til folkeskolelovens paragraf57 og har til formål at rådgive undervisningsministeren.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Regeringen arbejder fortsat på sammensætningen af formandskabet for det nye Rådet for Børns Læring", lyder den kortfattede melding fra Undervisningsministeriet på folkeskolen.dk's seneste forespørgsel om nedsættelse af råd og formandskab. Rådsmedlemmerne udpeges af organsiatonerne omkring skolen, mens formandsskabet udpeges af ministeren og altså efter et år endnu ikke er udpeget.

Den socialdemokratiske uddannelsesordfører Annette Lind spurgte i efteråret undervisningsminister Merete Riisager: "Hvorfor har ministeren ikke udpeget  et nyt råd for børns læring, som burde have været på plads for et halvt år siden, jf. folkeskoleloven?".

Riisager har stadig ikke fundet sine skolevismænd 

Svaret fra ud dengang var: "Regeringen er langt med sine overvejelser om sammensætningen af det nye Rådet for Børns Læring. Jeg orienterer naturligvis forligskredsen, når det endeligt er faldet på plads".

Men siden da har Annette Lind intet hørt:

"Og der er jo ikke nedsat et nyt råd. Det er beskæmmende, når det har så stor relevans", siger Annette Lind til folkeskolen.dk. "Jeg synes ærligt talt, det er for ringe".

 

Folkeskolen.dk har også spurgt et medlem af det formandskab, hvis udnævnelse udløb for et år siden, forskningschef Andreas Rasch-Christensen, om han har hørt noget, men nej:

"Det tager åbenbart noget tid", lyder hans kommentar.