Anmeldelse
2 timer om ugen
Inviteret indenfor
Hvordan bliver man en del af et omkringliggende samfund, hvis man er flygtning? Det er ingen let opgave, og mange gange kræver det, at det omkringliggende samfund tager ansvaret på sig og selv inviterer nyankomne borgere indenfor. ”2 timer om ugen” er et eksempel på sådan en invitation.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
”2 timer om ugen” er både titlen på en udgivelse og titlen på et projekt, som tre kvinder har taget initiativet til. Kvinderne er Maria Lynge, Pia Sigmund og Aslaa Abdol-Hamid. Alle tre er de dybt involveret i, hvordan gode relationer skabes, og hvordan man bliver en del af et fællesskab.
Fakta:
Titel: 2 timer om ugen
Forfatter: Pia Sigmund, Maria Lynge
Pris: 100
Sider: 52
Forlag: Ravnerock
I det lille og fine hæfte fra forlaget Ravnerock beskriver 11 frivillige alle de glæder, der er ved at arbejde med flersprogede børn i alderen fra tre til otte år. Der er utroligt mange glade fotos i bogen, og de små beretninger er i den grad værd at læse – specielt julehilsenen til julemanden og gaverne foran entredøren rører en.
”2 timer om ugen” er et absolut glimrende initiativ – og en fantastisk vej ind i det, der udefra kan fremstå både lukket og fremmed. Konceptet går i sin enkelhed ud på, at en frivillig og et barn mødes to timer hver uge og laver forskellige aktiviteter, der hver for sig og tilsammen peger ind i det samfund, som skal blive en del af det liv, som barnet skal leve i Danmark, med de normer og traditioner, der følger med.
Foruden at lære danske normer, værdier og traditioner er der også en sproglig gevinst ved at være barn i det projekt. To timers kommunikativ og funktionel sprogundervisning må alt andet lige være en del af projektet.
Godt initiativ, der fortjener en særlig opmærksomhed.