Syv-trins-skalaen skal evalueres

Blandt andre uddannelsesminister Søren Pind savner 13-tals-muligheden for at belønne det ekstraordinære, og det er en af grundene til, at regeringen har igangsat en ny evaluering af den karakterskala, som i 10 år har været brugt gennem hele uddannelsessystemet.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forsker: Reform vil føre til karakterinflation 

Mange har givet udtryk for, at de nye adgangskrav til erhvervssuddannelser og gymnasiale uddannelser kan føre til såkaldt karakterinflation i folkeskolen. Netop karkterinflation er da også på listen over punkter, regeringen vil have kigget på nu. men som udgangspunkt er det ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser, der er i fokus i evalueringen. Siden syv-trinsskalaen blev indført, har blandt andet afstanden mellem karaktererne og muligheden for karakterinflation været debatteret. Evalueringen skal give svar på, om skalaen lever op til de mål, den blev indført for at opfylde.

"Karakterer er et nyttigt redskab og bruges bredt i uddannelsessystemet. Derfor er det vigtigt, , at de unge får en feedback, der rent faktisk afspejler deres præstation. Vi skal sikre, at skalaen fungerer efter hensigten, både for dem, der rejser ud i verden, og dem der uddanner sig i Danmark. Og ikke mindst for arbejdsgiverne. Derfor er der brug for en ny evaluering af skalaen", siger undervisningsminister Merete Riisager i en pressemeddelelse.

Syv-trinsskalaens anvendelse i folkeskolen blev evalueret i 2013:

Karakter-givningen kommer tættere på  idealet