Ulla Erlandsen er tilfreds med den nye ramme i Tårnby men havde gerne set, at det maksimale undervisningstimetal var blevet sat ned

Ny ramme i Tårnby kan betyde farvel til stempelurene

På et byrådsmøde i aften forventes Tårnby at vedtage en ny arbejdstidsramme for kommunens skoler. Den lægger op til større råderum for skolelederne, dialog mellem skoleledelse og lærerne på den enkelte skole om arbejdstid og politisk opfølgning. Den lokale lærerformand er positiv men stadig bekymret over, at loftet over hvor mange timer en lærer kan undervise, bliver meget højt.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På byrådsmødet i aften gør politikerne i Tårnby på Amager det efter alt at dømme muligt for kommunens skoleledere at tage de de omdiskuterede stempelure ned, som lærerne indtil nu har skulle registerere deres arbejdstid med.

Tårnby-lærere: Vi bliver banket tilbage til industrisamfundet

Rammen for kommunens implementering af folkeskolereform og lov 409 om lærernes arbejdstid har været justeret løbende, og af dagsordenen til byrådsmødet fremgår det, at den står til endnu en ændring.

I evalueringen, som politikerne skal tage stilling til, anbefales det, at man gør op med den tidligere beslutning om fuld tilstedeværelse for lærerne. I stedet skal lærerne være minimum 30 timer på skolen, mens placeringen af resten af arbejdstiden kan aftales mellem lærer og skoleleder på den enkelte skole.

"Skoleledelsen fastlægger selv - i samarbejde med lærerne - den teknologiske løsning til den centralt vedtagne tids- og opgaveregistrering. Det er fortsat medarbejderens ansvar at registrere sin arbejdstid", står der i notatet, hvilket altså betyder et farvel til stempelurene, hvis man kan blive enige om det på den enkelte skole.

DLF: Tiltrængt fleksibilitet

Formanden for den lokale lærerkreds, Ulla Erlandsen, mener, at det er "positivt, at man fra politisk side har lyttet til os og nu lægger op til at ændre på nogle problematiske rammer".

"Vi har sukket efter noget mere råderum til skolerne. Det er meget positivt, at der nu lægges op til noget mere samarbejde og fleksibilitet", siger hun til folkeskolen.dk

Ulla Erlandsen udtrykker også tilfredshed med, at der med den nye ramme lægges op til en politisk opfølgning i december 2015. Det maksimale timetal, en lærer ifølge aftalen kan komme til at undervise, fastholdes på 841 fagopdelte timer.

"Lægger man dertil understøttende undervisning, så kommer man op på 30-31 lektioner om ugen og så er der ikke meget tid til forberedelse. Havde de 841 timer dækket al undervisning, havde det set noget bedre ud fra vores synspunkt", siger hun.

"Fra politisk side hedder det sig, at det slet ikke er meningen, at lærerne skal derop. Det er taget med i tilfælde af, at der er lærere, der ønsker at undervise så meget. Der havde vi gerne set, at man så kunne give dispensation til at aftale et så højt timetal lokalt på skolen i stedet for".

Tårnby-politiker på borgermøde: "Vi er på en brændende platform" 

 

Blinkende undervisningstimetal

Lærerformanden har dog tillid til, at politikerne vil følge op på eventuelle problematisk høje pålagte undervisningstimetal.

"På langt de fleste skoler tror jeg, det vil fungere fint, og man kan jo ikke lovgive ud fra, at man på enkelte skoler kan have en frygt for problematisk ledelse. Der må vi jo så følge op, hvis det viser sig ikke at fungere lokalt", siger hun.

"Men det er klart, at tallet står og blinker, og at nogle medlemmer vil være bekymrede for, hvordan deres leder vil agere". Læs hele den nye ramme, som byrådet skal tage stilling til i aften, ved at følge linket til højre. 

Mere fleksibelt arbejdsliv for lærerne i Tårnby

 

Læs mere

Se dagsordenspunktet her