René Gotfredsen Nielsen, der i fredags blev formand for Børne- og Kulturchefforeningen, er

René G. Nielsen er ny formand for Børne- og Kulturchefforeningen

René Gotfredsen Nielsen fik i fredags posten som formand for Børne- og Kulturchefforeningen i stedet for Eik Møller, der har skiftet kasketten ud med et job som kommunaldirektør for Ballerup Kommune.

Publiceret Senest opdateret

BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN

Børne- og Kulturchefforeningen er en faglig og kollegialforening for kommunale chefer inden for grundskole, uddannelse,kultur- og fritid, dagtilbud samt børne- og familieområdet.

Foreningen indgår i et bredt samarbejde med ministerier,styrelser, KL og interesseorganisationer. 

 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den nye formand for Børne- og Kulturchefforeningen, 46-årige René G. Nielsen, har en læreruddannelse med sig i baggagen. I 1999 blev han færdiguddannet fra Jelling Lærerseminarium, og i de efterfølgende knap fire år, underviste han på Søndermarkskolen i Billund.

"Jeg synes, at jeg har en rigtig god baggrund til at varetage formandsposten, både erfaringsmæssigt og teoretisk. Børne- og Kulturchefforeningen har store og vigtige faglige områder, hvor skoleområdet fylder ekstra meget i denne tid. Selvom skolevirkeligheden har forandret sig, siden jeg arbejdede som lærer, er det dejligt at have en lærerbaggrund som pædagogisk reference," siger René G. Nielsen.

Han er både stolt af og ydmyg over at skulle repræsentere de mange chefer og direktører fra kommunerne, og ser det som en vigtig formandsopgave at sætte Børne- og Kulturchefforeningens viden og erfaring i spil i forhold til initiativer på foreningens faglige områder, så det giver mening, når initiativerne rammer den kommunale virkelighed.

"Noget af det, der ligger mig på sinde, er at vi skal være mere proaktive i forhold til at se de tendenser, der rører sig i kommunerne og samfundet, så vi ikke kun påvirker dagsordenen, men også er med til at sætte dagsordenen," siger han.

Siden 2013 har René G. Nielsen været medlem af bestyrelsen og næstformand i Børne- og Kulturchefforeningen, og han er derfor den oplagte afløser for Eik Møller, der fremover skal være kommunaldirektør i Ballerup Kommune.

"Vi har drøftet det i bestyrelsen, og da jeg var næstformand, var det naturligt at kigge på mig som Eik Møllers efterfølger. Som næstformand har jeg haft en mere tværgående funktion, og har fulgt de samlede fagområder. De andre bestyrelsesmedlemmer er mere orienterede mod bestemte faglige områder," siger han.

René G. Nielsen har siden 1999 arbejdet inden for den kommunale forvaltning i chef- og direktørstillinger ved 5 kommuner, og har taget en diplomuddannelse i ledelse og en masteruddannelse i offentlig ledelse.