Formand for Herlev Lærerkreds præsenterede i går aftes lærerne for rammerne for deres arbejdstid for de næste to skoleår.

Lærerne i Herlev skal undervise 24½ lektion

Herlev Lærerforening og Herlev Kommune er blevet enige om rammerne for Herlevs læreres arbejdstid. Lærerne skal i gennemsnit undervise 24,5 lektioner om ugen og skal som udgangspunkt være til stede på skolen 30,5 timer om ugen - altså meget langt fra fuld tilstedeværelse.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det gennemsnitlige undervisningstimetal bliver på 735 timer. Det svarer til 24,5 lektion om ugen. Men det er et gennemsnit. Det sikrer kollektivet. Der er nogle, der vil undervise mere, men så sikrer vi samtidig, at andre underviser mindre", siger formand for Herlev Lærerforening Bent Larsen.

I går præsenterede han den fælles forståelse for Herlevs lærere på en generalforsamling.

"Nu ligger der et grundlag for, hvordan skolerne skal planlægge, og for hvordan lærernes arbejdsvilkår bliver", siger Bent Larsen og fortæller, at den fælles forståelse blev godt modtaget blandt lærerne.

Lærerne i Lejre får flextid

Bent Larsen fremhæver, at lærerne skal dække både den fagrelaterede undervisning og den understøttende undervisning. Lærerne skal være på skolen i op til 207 dage om året. Der er afsat 420 timer, som læreren kan bruge, som han finder det mest hensigtsmæssigt - blandt andet til samarbejde med forældre, sociale arrangementer og individuel forberedelse.

Borgmester glæder sig over enighed

Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen sætter pris på den gode dialog med lærerne.

"Vi har et godt samarbejdsklima og stor tillid til hinanden. Når vi er blevet enige om det her, er det fordi begge parter har været indstillet på at finde en god løsning, som lever op til Lov 409's ord om, at vi skal tage ledelsesretten på os. Samtidig har vi også ville sende det signal om, at vi har tillid til medarbejderne", siger borgmester i Herlev Thomas Gyldal Petersen (S). "Vi har afsat timer til en pulje, der som udgangspunkt er lederstyret, men som betyder, at lærerne kan rette stile hjemme, og de kan have forældresamtaler hjemmefra uden for arbejdstid. Vi har fundet en fleksibilitet, der kommer forældre, elever, lærere og Herlev til gode".

Aftale: Loft over undervisningen i Lyngby-Taarbæk

Thomas Gyldal Petersen hæfter sig ved, at møder på skolen bliver skemalagt fra næste skoleår. Og netop de skemalagte møder kan få betydning for den enkelte lærers tilstedeværelsestid på skolen, forklarer Bent Larsen.

"Tilstedeværelsestiden er som udgangspunkt 30,5 time om ugen, men vil svinge i forhold til de lærerlagte skemaer og ledelsens planlagte mødevirksomhed og kan derfor i perioder omfatte en større del af arbejdstiden", lyder det fra Bent Larsen.

Den fælles forståelse gælder i en overgangsperiode fra august 2014 til august 2016. 

Her er enighed om arbejdstid

Læs mere

Fælles forståelse i Herlev

Administrationsgrundlag i Herlev