"Vi har været optaget af at skabe øget tilstedeværelse kombineret med gode arbejdspladser og også skabe en smule fleksibilitet", siger formand for Sønderborg Lærerkreds Lisbet Skyum om den fælles forståelse af lærernes arbejdstid.

Sønderborg: Lærere og forvaltning er enige om arbejdstid

35 timer om ugen. 42 uger om året. Sådan ser kravet til tilstedeværelse ud for lærerne i Sønderborg næste skoleår. Sønderborg Lærerkreds er blevet enige med forvaltningen om, hvordan lærernes arbejdstid skal planlægges.

Offentliggjort Sidst opdateret

Arbejdstid i Sønderborg

Opgaveoversigten i Sønderborg skal som minimum indeholde:

• Lektioner - antal

• Inklusion - antal lektioner

• Understøttende undervisning - antal lektioner

• Rådighedstimer - antal lektioner

• Lejrskole - antal timer

• Andre opgaver - henført som undervisning - antal

• Andre opgaver - ikke undervisningsrelaterede - uden angivelseaf antal

• Tilstedeværelse udenfor undervisningsdage

Skoleledelsen er løbende opmærksom på medarbejderens opgaver ogdrøfter efter

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne vil få en opgaveoversigt, hvor der er et minimum af opgaver, der skal være skitseret - se boks. Se også administrationsgrundlaget for Sønderborg-lærernes arbejdstid via link til højre.

På baggrund af opgaveoversigten udarbejder ledelsen en arbejdsplan, hvor de 35 timer bliver placeret inden for tidsrummet 7.30 - 17.00. Foruden de 35 timer om ugen i 42 uger om året, skal lærerne være til stede 40 timer om året, hvor der skal være kompetenceudvikling, skoleudvikling, forberedelse m.m.

Aarhus-lærere får arbejdstidsaftale

 

Lærerne får 240 timer om året til individuel opgaveløsning og forældrekontakt, som ikke kan klares, mens lærerne er på skolen. Lærerne får selv mulighed for at bestemme, hvor 6. ferieuge skal placeres eller om den skal udbetales, og vikararbejde, som ikke er omfattet af opgaveoversigten udløser afspadsering eller betaling.

I grundlaget står, at lederen skal sikre, at tillidsvalgte får den nødvendige tid.  

Politisk behandling i morgen

Enighed om lærernes arbejdstid i København

I morgen mødes politikerne i børn - og uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune til udvalgsmøde. Her skal de nikke ja til et administrationsgrundlag for folkeskolerne fra 1. august, som forvaltningen, BUPL og Sønderborg Lærerkreds er blevet enige om.

Forvaltningsdirektør Lisbeth Østergaard ønsker ikke udtale sig, før politikerne har taget endelig stilling på mødet i morgen. Punktet er en åben orienteringssag, hvor forvaltningen anbefaler politikerne at tage administrationsgrundlaget til efterretning.

Formand for Sønderborg Lærerkreds Lisbet Skyum forventer ikke, at der opstår problemer, når administrationsgrundlaget skal politisk behandles. Men hun vil ikke endnu ikke udtale sig om detaljer før efter mødet. Til folkeskole.dk siger hun dog;

"Vi har været optaget af at skabe øget tilstedeværelse kombineret med gode arbejdspladser og også skabe en smule fleksibilitet".

Furesøs lærere er sikret individuel forberedelse

Opdateret 11/3 2014 14.15

Administrationsgrundlaget blev præsenteret for Børne- og uddannelsesudvalget i Sønderborg i dag.  

"Jeg er tilfreds med, at et flertal i udvalget bakker op om de udarbejdede administrationsgrundlag ", udtaler formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Erik Lorenzen i en pressemeddelelse. 

Han understreger, at det er vigtigt at pointere, at lederne har ledelsesretten og at administrationsgrundlaget er kommet til i god dialog med lærerne.

Sønderborg lærernes formand Lisbet Skyum mener, at det er glædeligt for folkeskolen, at det lykkes at nå til enighed om et administrationsgrundlag for de næste to år. 

"Der er blandt andet tilvejebragt en pulje timer til at skabe en smule fleksibilitet i lærerarbejdet. Hovedtrækkene i administrationsgrundlaget er med til at skabe ro i forhold til en række af de aktuelle udfordringer, og skolerne kan nu komme i gang med at planlægge næste skoleår ", lyder det fra Lisbet Skyum i pressemeddelelsen. 

Her er enighed om arbejdstid

Læs mere

Fælles arbejdstids forståelse:Administrationsgrundlag DLF