Tvillingerne Ofelia og Elias er børn af to lærere.

Bondo besøger Køges konfliktbutik

I Køge danner en nedlagt Netto-butik rammen om lærernes lockoutaktiviteter. I dag var Anders Bondo på besøg. Lærerne var mødt talstærkt op for at møde formanden for Danmarks Lærerforening. Anders Bondo fortalte, at lærernes indsats gør en forskel.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De fleste lockoutede lærere på Højelse Skole er under 180 cm. Det ses tydeligt i dag, for de holder møde på de små fem kvadratmeter, som er i mellemrummet mellem skydedørene ind til den nedlagte Netto-butik. Ved siden af døren er mærket med højdemål, så butiksansatte har mulighed for at give et så nøjagtigt signalement af en eventuel røver som muligt.

Men i dag er mellemrummet fyldt af lockoutede lærere. Dørenes elektronik er slået fra - og lærer Katrine Windahl Schrøder må tvinge dem fra hinanden for at presse sig ind til de omkring 15 lærere i mellemgangen.

"Vi lægger planer for, hvordan vi kan blive ved med at være synlige, uden at folk bliver trætte af det. Vi talte også om, at vi skal passe på hinanden, for vi ved ikke, hvor længe det her varer. Man behøver ikke være til alting hver dag. Man må bidrage, der hvor man kan", siger lærer Kathrine Windahl Schrøder.

Kredse ruster sig til lang lockout

Rungende aktivitet

Alle steder i det store, rungende butikslokale er der aktivitet. Mange laver bannere og skilte. KL's næstformand Erik Fabrin skal på besøg i byen i morgen, og han skal bydes velkommen.

"Der skal vi selvfølgelig vise vores ansigt. Og så får de også overrakt en underskriftsindsamling", siger børnehaveklasseleder på Herfølge Skole Jonna Kock, mens hun lægger sidste hånd på et stort banner og med et smil afleverer sin stol til en anden.

"Må jeg ikke lige låne den - jeg havde to med, men jeg ved simpelthen ikke, hvor de er blevet af", siger han.  

Jonna Kock er ikke i tvivl om, at det er godt at mødes i konfliktbutikken. Men hun understreger, at det er vigtigt, at der hele tiden er nogle, der sørger for, at der er aktiviteter at mødes om. 

"Det giver mange gevinster at være så mange her. Se de ældre herrer, der står derovre. De er VUC-lærere, men de er også lockoutet, og de er meget velkomne".

Erhvervspyskolog: Lærerne bliver tyndslidte af lockouten

Bondo-boy

Michael Christensen står med sine tvillinger Ofelia og Elias på 8 måneder. Begge er klædt på til dagen og har fået specialdesignede T-shirts på, hvor der står Bondo-girl og Bondo-boy på. Selv har han været med til at fremstille briller, som skal bruges til at se på skolen med nye øjne. 

"De mærker det måske ikke så meget nu, men det kan jo være, de kommer til at mærke det, hvis de bliver tvunget i heldagsskole", siger han.

Bondo: Pas på hinanden

Da lærernes formand Anders Bondo dukker op får trukket T-shirt over hovedet, hvor der står; Lærerne i Køge og på Stevns bakker 100 procent op om Anders Bondo Christensen. Og på turen rundt i konflikt-butikken lyder også mange anerkendende ord.

Anders Bondo fortæller, at lærernes store engagement i konfliktbutikken gør en forskel.

"Det kan godt være, at Corydon ikke ser det, men det er der rigtig mange, der gør", siger Anders Bondo. Men han opfordrer også lærerne til at passe på hinanden.

Efter talen går lærer Sunny Stargaard målrettet hen og trykker hans hånd og spørger, om han ikke må få taget et billede sammen med formanden.

"Det er så imponerende, at den mand bliver ved, lige meget hvad han står over for. Man bliver utrolig stolt af at være lærer med sådan en formand", siger Sunny Stargaard.