Rådmand Stina Willumsen (SF), der er på orlov i hele 2013, har sammen med blandt andre tidligere børne- og ungedirektør Klaus Majgaard og tidligere Skolechef Jørgen Schaldemose forstret ideen til "Den Sammenhængende Skoledag" i Odense Komunne

Odense Kommune har vedtaget sammenhængende skoledag

Eleverne fra 0.-6. klasse skal fra august gå i skole fra 8-14 fem dage om ugen i samtlige 33 folkeskoler i Odense Kommune. Det vedtog kommunens børne- og ungeudvalg på et møde i går.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Sammenhængende Skoledag" har været planlagt længe og bliver indført på samtlige 33 folkeskoler i kommunen i august 2013.

Odense vil spare 26 millioner kroner om året på længere skoledag

Det fremgår af et brev fra skolechef Poul Løgstrup Anthoniussen, som kommunens lærere modtager i dag.

"Børn- og ungeudvalget har vedtaget en meget overordnet ramme, som 'Den Sammenhængende Skoledag' skal folde sig ud indenfor", står der i brevet til lærerne.

Den overordnede ramme går ud på, at eleverne fra 0. til og med 6. klasse skal gå i skole fra klokken 8 til 14 fem dage om ugen.

"Rom blev ikke bygget på en dag"

At den sammenhængende, længere skoledag allerede skal virke fra næste skoleår, er blevet kritiseret af lærerne. Klap hesten, melder skolechefen nu ud.

"Det er en politisk beslutning, at 'Den Sammenhængende Skoledag' er virkelighed i august 2013. Det er dog vigtigt at slå fast, at der vil være en forståelse for, hvis ikke alt er helt på plads til dette tidspunkt. De overordnede rammer skal være det, men Rom blev ikke bygget på en dag - og det bliver 'Den Sammenhængende Skoledag' heller ikke. Den vil blive udviklet og forfinet hen over skoleåret 2013-14", skriver Poul Løgstrup Anthoniussen i sit brev.

Længere skoledag uden ekstra penge

Odense Lærerforening har svært ved at forstå, hvor finansieringen af den længere skoledag skal komme fra.

"Det er stærkt bekymrende, at den længere sammenhængende skoledag lanceres sammen med store besparelser - igen. 50 - 70 mio. kroner skal der findes på børn- og ungeområdet. Derudover mangler der ca. 49 mio. kroner, for at projektet kan finansieres. Der skal spares andre steder på skoleområdet. Det er helt urealistisk og hænger slet ikke sammen. Det vil ramme kvaliteten af undervisningen og muligheden for at lykkes med den voksende inklusionsopgave", skriver lærerforeningen i sit høringssvar til kommunen.

Der pågår i øjeblikket forhandlinger om en ny arbejdstidsaftale mellem Odense Kommune og Odense Lærerforening.