Formand for Skolelederforeningen, Anders Balle, foreslår, at kommunale ledergrupper hjælper hinanden med at udvikle deres konfliktberedskab.

Skoleleder meldt for racisme

Skolelederen på Ejerslykkeskolen i Odense er blevet meldt til politiet for racisme, efter at hun har skældt en gruppe drenge ud. Skoleledere skal have en høj grad af professionalisme, når det gælder konflikthåndtering, lyder det fra Skolelederforeningen.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var skoleleder Birgitte Sonsbys udtalelse "Jeg er så skide træt af jer muslimer, som ødelægger undervisningen", der fik en far på Ejerslykkeskolen til at melde skolelederen til politiet for racisme. Birgitte Sonsby erkender, at det pædagogiske og professionelle forsvandt i et øjeblik, da hun skulle irettesætte fem-seks elever. Hun fortæller til Fyens Stiftstidende, at hun fortryder udtalelsen. "Der opstår en situation i undervisningen, hvor nogle børn må tilrettevises. De griner ad mig, og filmen knækker, og jeg kommer til at sige det der. Det beklager jeg, og det er jeg ked af", siger hun til Fyens Stiftstidende. Skolelederforeningen: Konflikthåndtering er vigtig Formand for Skolelederforeningen Anders Balle vil ikke gå ind i den konkrete sag, da den nu er politianmeldt. Men han mener, at hvis man som skoleleder kommer helt derud og bliver presset, så skal man prøve at træde nogle skridt tilbage og få andre til at overtage situationen.

"Selvfølgelig skal en skoleleder have en høj grad af professionalisme omkring konflikthåndtering", siger han.   Skolelederforeningen har ikke selv initiativer omkring konflikthåndtering.  "Men det er oplagt, at den kommunale ledergruppe hjælper hinanden med at udvikle deres konfliktberedskab".