Håndværk og designlærer Shamirra Aisinger er en af de få lærere, som er uddannet med fuldt linjefag i både sløjd og håndarbejde og hun er derfor lige god i de bløde og i de hårde materialer.Foto: Pernille Aisinger
Stafet: Mød multihåndværkeren Shamirra
I en helt ny stafet i nyhedsbrevet om håndværk og design, kan I møde cool håndværk og designkolleger, som hver især kan noget særligt inden for deres håndværk. Første bud er Shamirra Aisinger, som er en af de få, som har fuldt linjefag i både sløjd og håndarbejde fra 2007 og siden har taget et væld af kurser i alle slags håndværk.
Den blev færdig, og sammen med den fik hun depechen i en helt ny stafet, hvor I kan mødes jeres håndværk og designkolleger.
Shamirra Aisinger underviser i håndværk og design på Uglegårdsskolen i Solrød ved Køge. Hun har desuden blogget på folkeskolen.dk helt tilbage til de første forsøg med håndværk og design.
Stafet fra håndværk & design-nyhedsbrevet
Denne artikel stammer fra det månedlige nyhedsbrev til håndværk og designlærere.
Vi har valgt at lægge den online, men resten af nyhedsbrevet skal du tilmelde dig for at få - se den grønne boks.
At skulle sætte mig ind i valgfagsprøve sideløbende med, at jeg har 9. klasser i dansk, som også skal op. Det er en anderledes prøve, og vi har et stort hold på 30 elever, som skal fordeles over 2-3 dage.
Annonce:
Hvilket projekt har du lavet med eleverne, som du er mest stolt af?
Vi har lavet knivskæfter, som blev vildt flotte. Vi udstillede dem, hvor forældrene kom og så dem, og eleverne var megastolte af deres ting. De mindre elever så dem også og kom og spurgte, om de også kunne få lov at lave sådan nogle. Jeg har skrevet om forløbet på min blog.
Hvordan er du anderledes end andre H&D-lærere?
Jeg tog fuldt linjefag i både sløjd og håndarbejde, da jeg blev uddannet, så jeg har to grundige uddannelser, og siden har jeg taget et væld af kurser - tre til fire om året. Jeg er ikke specialiseret, som nogle er. Men næsten ligegyldigt, hvad eleverne kommer på, så kan jeg komme i tanke om en løsning.
Annonce:
Jeg har selv betalt langt de fleste kurser. Dem i foreningen ligger jo fredag-lørdag, så man ikke behøver tage arbejdstid fra. Det fedeste, jeg har været på, var et marionetdukkekursus i England.
Hvad får dig i flow ved dit fag?
Jeg kan allerbedst lide ideprocessen. Når der er noget, jeg gerne vil lave, og jeg går i gang med at tegne og planlægge. Der er jeg mest i flow. Det er også der, det er sjovest med eleverne.
Når de har fanget ideen i et nyt projekt og myldrer rundt i lokalet med hver deres, og man kan mærke den der summen. Nogle gange går det helt skævt, men andre gange går de bare i gang og er helt på.
Annonce:
Hvem vil du sende stafetten videre til og hvorfor?
Det skal være Claus Eriksen, fordi han er den type sløjdlærer, som jeg mødte, da jeg som spritny sløjdlærer kom ud på kurser. Som vidste alt om alt.
De falder fra efterhånden, for de var gamle allerede dengang. Han sætter en ære i at vide alt, hvad der har med faget at gøre.