Frivillige i Danske Skoleelever beskylder organisationen for urimelige arbejdsforhold

En række tidligere frivillige hos Danske Skoleelever fortæller til Ekstra Bladet, at de i deres arbejde for organisationen har oplevet meget lange arbejdsdage med psykiske problemer til følge for flere af dem.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hos Danske Skoleelever er der mulighed for at tage et år som frivillig på deres sekretariat i Aarhus, når man er færdig med grundskolen.

De 15-16 år bliver lovet et 'efterskolelignende ophold', men det er langt fra virkeligheden, fortæller fem tidligere frivillige hos Danske Skoleelever til Ekstra Bladet.

De fem fortæller, at deres tid i organisationen var præget af blandt andet meget lange arbejdsdage og uledsagede arbejdsrejser rundt i landet på alle tider af døgnet. To af de frivillige har oplevet at få stress eller stresslignende symptomer af arbejdet.

I et skriftligt svar fra sekretariatschef for Danske Skoleelever Robert Holst Andersen lyder det blandt andet, at organisationen arbejder hårdt for at skabe bedst mulige rammer for de frivillige.

"Vi er utroligt kede af, hvis nogle sekretariatsfrivillige ikke oplever at være blevet hørt i processen, og vi ikke har været gode nok til at lytte. Vi vil forsætte den intensive og positive dialog, vi har haft særligt siden november med vores nuværende sekretariatsfrivillige, ligesom vi kommunikerer med Arbejdstilsynet om forholdene og en evt. vejledning om hvilken indsats de frivillige må og kan lægge", skriver han til Ekstra Bladet.