Foto: kate_sept2004/istock.com
Ministeriet: Nationale test på alle skoler fra 1. marts til 11. juni
Når eleverne er tilbage på skolerne, skal de nationale test gennemføres. Og denne gang er det ikke kun en stikprøve af klasserne, der skal tage testene. Af hensyn til eventuelle coronaforanstaltninger er testperioden dog forlænget til 11. juni.
Obligatoriske nationale test
Alle elever skal tage 10 nationale test i løbet af deresskoletid. Læsetest i 2., 4., 6. og 8. klasse, matematik i 3., 6. og8., engelsk i 7. og fysik/kemi i 8. klasse. Testene varer 45minutter ved en computer, og testene tilpasser sig undervejs denenkelte elev, så man får sværere opgaver, når man svarer rigtigt,og lettere opgaver, når man svarer forkert.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Politiske forhandlinger om erstatningen for de nationale test er igen forsinket
Mens Sverige har aflyst årets nationale test på grund af coronapandemien, holder Børne- og Undervisningsministeriet i Danmark fast på, at testene skal gennemføres i dette forår. Testene skal dog først finde sted, når eleverne er tilbage i skole, og for at sikre, at der er tid nok, er testperioden forlænget, så lærerne kan booke test i perioden fra 1. marts til og med 11. juni.
Sidste år var der skåret ned på antallet af klasser og skoler, der skulle gennemføre testene, så det var de 20 procent dårligst præsterende skoler plus en bred stikprøve af klasser. Men helt som planlagt var stikprøven kun ét år, og de obligatoriske nationale test skal nu gennemføres 'heldækkende', ind til et helt nyt system kan tages i brug.
I år er det altså planmæssigt tilbage på de 10 obligatoriske test i løbet af skoletiden. Efter sidste års evaluering af testene, som førte til beslutningen om et nyt evaluerings- og bedømmelsessystem, påtog ministeriet sig at gennemføre mindre forbedringer af det eksisterende testsystem, så testene bliver mere sikre på elevniveau. Arbejdet forløber planmæssigt, lover Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, og der kommer nye vejledninger ud til skolerne, inden testene går i gang 1. marts.
Forsker før nyt testsystem: Inklusion har svære vilkår i en testskole