"Vi skal sikre som arbejdsgiver, at vi håndterer sådanne sager på en ordentlig måde", siger Liselott Blixt.

Viceborgmester i Greve vil have retningslinjer for håndtering af anklager mod medarbejdere

Sagen om lærer Johnny Pedersen, der blev uskyldigt anklaget for overgreb mod elever og bortvist fra skolen, inden sagen var undersøgt, skal have konsekvenser, mener viceborgmester i Greve Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi skal se på, hvad vi fra kommunens side kunne have gjort anderledes", siger viceborgmester i Greve Liselott Blixt, der også er sundheds- og psykiatriordfører for Dansk Folkeparti i Folketinget 

Hun har henvendt sig til folkeskolen.dk efter, at centrale politikere i Greve Kommune ikke har ønsket at forholde sig til håndteringen af sagen med Johnny Pedersen, der blev uretmæssigt bortvist og fyret. 

Hun kan ikke udtale sig om personsagen, men hun vil kæmpe for, at forløbet bliver evalueret, og for at Greve får retningslinjerfor bl.a. hvordan man skal håndtere anklagede medarbejdere i sådanne sager.

»Jeg kommer aldrig til at arbejde med børn igen« 

 "Vi skal have evalueret den her sag fra kommunens side. Vi skal se på, hvad vi kunne have gjort anderledes.  Vi skal kunne håndtere de problemer, der kommer. Og det skal vi gøre, så vi har den bedste beskyttelse af både elever og lærere. Vi skal ikke leve i et samfund af frygt, hvor man skal gå og være bange for, at der er en, der ser sig sur på en", siger Liselott Blixt.  

Hun undrer sig over, at der ingen fra Greve Kommune har villet udtale sig i sagen om bortvisningen af Johnny Pedersen.

"Vi kan ikke udtale os direkte om sagen, men vi kan udtale os om, at vi skal sikre som arbejdsgiver,  at vi håndterer sådanne sager på en ordentlig måde.  Vi skal tage dommen til efterretning og sikre, at sådanne sager bliver håndteret ordentligt fremover. For sådanne sager kommer til at opstå igen".

Politisk tavshed om Johnny Pedersen 

Formand for Greve Lærerforening Tina Beck-Nilsson har siden sagen begyndte i 2017 kæmpet for, at der kommer retningslinjer for, hvordan medarbejderne bliver behandlet.

"Siden Johnny-sagen kom frem, har jeg forsøgt at få retningslinjer for, hvordan man som medarbejder bliver behandlet, hvis man bliver beskyldt for noget - så man ikke bare bliver smidt ud med badevandet, som Johnny blev efter 30 års tro tjeneste", har Tina Beck-Nilsson tidligere sagt til Folkeskolen. Hun  kalder det »ærgerligt«, at kommunen ikke vil tage ansvar for, hvordan den som arbejdsgiver agerer i forhold til ansatte:

"Vi er jo rent faktisk uskyldige, indtil det modsatte er bevist".

 Utrygge lærere ønsker retningslinjer