Anmeldelse
Når en elev i klassen har cerebral parese - hvad så?
Når en elev i klassen har cerebral parese - hvad så?
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Louise Bøttchers bog er målrettet undervisere med børn med cerebral parese i klassen. Med udgangspunkt i det inkluderende perspektiv peges der på, hvilke fysiske rammer der skal være taget stilling til, allerede før barnet starter i skole. Dernæst gennemgås dels de motoriske, dels de kognitive vanskeligheder, som mange børn med cerebral parese også slås med, og som først i de senere år er blevet klarlagt.
Fakta:
Titel: Når en elev i klassen har cerebral parese - hvad så?
Forfatter: Louise Bøttcher
ISBN: 9788790936099
Sider: 29 sider
Type: Hæfte
Forlag: Spastikerforeningen
Barnet med cerebral parese er konstant på overarbejde som følge af motorisk, men også kognitiv udtrætning. Derfor kræves der en undervisningsplanlægning, der har længere perspektiv end normalt. Det pointeres, at det er nødvendigt at tage stilling til, hvad barnet egentlig skal lære af den givne aktivitet, og hvilken del af undervisningen der således skal kompenseres for. Denne kompensering tager tid og skal være i orden, før undervisningen begynder, således at tekster er scannet ind, computeren er tændt, matematikbogen er forstørret eller delt op i mindre enheder.
Der er grundige udredninger af de neurologiske vanskeligheder, der kan følge med en cerebral parese-diagnose. De giver underviseren tydelige fingerpeg om, hvad han eller hun skal kigge efter. Cerebral parese-barnet er på overarbejde fra første skoledag, og det er nødvendigt at se barnets reaktioner dels som følge af kognitive handicap, dels som udtryk for overlevelsesteknikker. Dette gælder både i det faglige og i det sociale liv.
Denne bog er gedigent værktøj og klæder underviseren godt på. Flere af kapitlerne kan også inspirere til arbejdet med andre børn og unge, der slås med kognitive vanskeligheder.