S kræver skærpet indsats mod mobning

Socialdemokraterne fremlægger i dag et udspil om mobning i skolen. De foreslår, at skoler etablerer akutafdelinger til elever, der hindrer undervisningen. Mobning skal skrives ind i undervisningsmiljøloven, og alle skoler skal have anti-mobbepolitik.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er stadig for mange børn, der oplever, at de bliver mobbet i skolen. Vi skylder børnene, at vi tager hånd om problemet og foretager de nødvendige politiske opstramninger. Det handler om tydelig afstandtagen til mobning, om forebyggelse og konsekvent opfølgning," siger uddannelsesordfører for socialdemokraterne Christine Antorini.

Socialdemokraterne peger i deres udspil på fire indsatsområder:

- En skærpelse af Lov om elevers og studerendes undervisningsmiljø

- Alle folkeskoler skal have en anti-mobningspolitik

- Forebyggelse og forældreinddragelse

- Alle kommuner skal have en serviceombudsmand, som kan tage sager op.

"Vi tror på, at man kan forebygge en meget stor del af den mobning, landets folkeskoleelever oplever, hvis der er enighed om forebyggelsesindsatsen og sanktionerne på den enkelte skole. Derfor vil vi skærpe ansvaret for kommunerne i forhold til at sikre, at mobning ikke finder sted", siger folkeskoleordfører Troels Ravn.

Han mener desuden, at skolerne skal forpligtes til at dokumentere deres indsats mod mobning i kvalitetsrapporterne. Han forestiller sig ikke, at den skærpede indsats skal betyde mere arbejde for den enkelte lærer, men derimod en hjælp i det daglige.

"En mobbepolitik må ikke bare blive et hyldetrofæ. Det er et vigtigt redskab, som lærerne skal kunne gribe til i akutte situationer", siger han.

En del af antimobbepolitikken går ud på, at skolerne skal benytte muligheden for at etablere bemandede akutafdelinger på skolen til modtagelse af elever, der hindrer undervisning i klasserne.

"Selv om elever midlertidigt 'sendes uden for døren', har de krav på og ret til undervisning. Uden at genere resten af klassen", siger Troels Ravn.