Lærerliv

Charlotte Wich Thomsen, søndersøskolen i Værløse, (nummer fem fra venstre) blev sidste års hovedvinder i grundskolekategorien.

Charlotte blev kaldt 'en af verdens bedste lærere':
Nu er det igen tid til at indstille

Frem til 13. oktober kan du indstille en dygtig kollega til Politikens Undervisningspris.

Offentliggjort Sidst opdateret

Charlotte Wich Thomsen sørgede for, at en nyankommen flygtningedreng kom med til klassens børnefødselsdage, selv om han havde svært ved at forstå invitationerne. Det fik drengens mor til at beskrive den nordsjællandske lærer som ’en af de bedste lærere i verden’. Og i maj sidste år blev hun hædret med Politikens Undervisningspris.

I år finder prisuddelingen først sted den 20. november. Og fra i dag til og med den 13. oktober  klokken 23.59 er der åbent for, at alle kan indstille deres yndlingslærer til Politikens Undervisningspris på politiken.dk/undervisningsprisen.

"Dygtige og dedikerede lærere er selve kernen i vores uddannelsessystem. Den enkelte lærer kan have enormt stor betydning for, at børn og unge trives både fagligt og socialt", siger Cecilie Lund Kristiansen, der er uddannelsesredaktør på Politiken.

“Derfor glæder vi os på Politiken helt vildt til at hylde de allerbedste af slagsen og til at dele deres eksempler på fremragende undervisning til inspiration for andre.”

Lærere, der underviser i grundskolen og på gymnasiale uddannelser samt lærere, mestre og praktikledere, der underviser på erhvervsuddannelser eller i virksomheder, kan indstilles. Der kan enten indstilles en enkeltperson eller et team. I 2023 modtog Politikens Undervisningspris over 1300 indstillinger i de tre kategorier: grundskole, gymnasie og erhvervsuddannelse.

Vinderne af hovedprisen modtager hver 75.000 kroner, mens hver kategori har to særpriser a 25.000 kroner.