Tv i timen

Nej, du behøver ikke bruge dit private DR-login hjemmefra, når du skal vise UltraNyt eller andet DR-tv i klassen.

Bøvl med DR's login-krav?
Her er løsningen

DR opfordrer lærere til at oprette en professionel konto til undervisningsbrug. På den kan du fx have en streamingprofil per fag eller klasse.

Offentliggjort Sidst opdateret

Den 30. september i år blev det obligatorisk at oprette et login for at bruge Danmarks Radios  streamingtjeneste, DRTV. Et krav, som har drillet en del lærere, der bruger DRTV's udsendelser i undervisningen.

”Rigtig mange lærere har rakt ud til os, fordi de har været vant til at bruge DRTV i undervisningssammenhænge og oplever bøvl på grund af de nye regler for login”, siger Marlene Boel, chef for Børne- og Ungdomsafdelingen i DR.

Og nej, du er ikke nødt til at bruge din private profil for at finde og vise UltraNyt i 6. klasse. I stedet anbefaler DR, at du som lærer opretter en professionel DRTV-konto med din arbejdsmail. Der er nemlig intet loft over, hvor mange konti, man må have - man kan bare kun have én per emailadresse.

På din lærerkonto kan du så oprette op til 20 profiler. Du kan for eksempel have en profil til hver af dine klasser, hvor du kan lave lister over relevante programmer og se, hvor langt I er kommet med en serie i en bestemt klasse.