indretning af lounges gør EAT mere attraktiv.

EAT øger madglæden i de københavnske skoler

Nye tal fra Københavnerbarometeret viser, at tilfredsheden med skolemaden i København er fordoblet, siden skolemadsordningen EAT blev indført i august sidste år.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Barometeret, der er en spørgeskemaundersøgelse besvaret af cirka 12.300 elever i den københavnske folkeskole, viser, at næsten hver tredje elev (29 procent) nu giver skole-maden topkarakter, hvor det før kun var 16 procent af eleverne, der syntes om maden. Samtidig viser undersøgelsen, at andelen af elever, der ikke bryder sig om skolemaden, er halveret.

Investering giver afkast

Københavns Børne- og Ungdomsborgmester Anne Vang er glad for, at så mange børn er tilfredse med skolemaden.

"Et godt frokostmåltid er vigtigt for børnenes trivsel. Det kan være med til at give dem en god og lærerig skoledag. Og på lang sigt kan de gode madvaner give en langt bedre folkesundhed. Derfor er skolemaden både en investering på kort sigt og på lang sigt", siger Anne Vang.

Flere elever spiser skolemad

Der er kommet flere kunder i skoleboden, efter at EAT har afløst den tidligere skolemadsordning, viser Københavnerbarometeret. Andelen af elever, der køber skolemaden hver dag eller næsten hver dag, er steget fra 5 - 9 procent. Før spiste 2 ud af 3 sjældent eller aldrig skolemad. I dag gælder dette kun halvdelen af eleverne.

Selvom mange elever er glade for skolemaden, skal der stadig arbejdes på at øge salgstallene. "Vores mål er, at hver fjerde barn køber EAT. Jeg er utroligt glad for at se, at mange elever giver skolemaden topkarakter. Det er et godt udgangspunkt for vores indsats for at øge salget", ", siger Anne-Birgitte Agger, direktør for Københavns Madhus, som har udviklet konceptet for EAT.

Undersøgelse viser det samme

En andenundersøgelser har vist, at eleverne er glade for EAT. I rapporten "På vej mod ny skolemad" af etnolog Jon Høyrup og antropolog Morten Kromann Nielsen, fremgår det, at eleverne på de københavnske skoler synes godt om maden, og at de er blevet bedre til at tage stilling til maden i forhold til, hvad de har været tidligere. En evaluering fra Pluss Leadership viser desuden, at indretning af lounges og segmentering af små og store elever gør EAT mere attraktiv for de store elever.

Tallene fra Københavnerbarometeret bliver offentliggjort i september.