"Problemerne har intet at gøre med, at der er flere brugere på ved skolestart", lyder det fra UVData, der står bag læringsplatformen MinUddannelse.Foto: shironosov/istock.com
MinUddannelse: Vi er tilbage på sporet
Teknikere har arbejdet i døgndrift for at finde ud af, hvad der har ført til lange svartider på læringsplatformen MinUddannelse i august. Og nu skulle svartiderne være acceptable igen, lyder det fra direktøren i UVData, som står bag platformen.
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"Problemerne har intet at gøre med, at der er flere brugere på ved skolestart".
Annonce:
Det slår administrerende direktør i UVData Jan Gaardboe fast over for folkeskolen.dk. UVData står bag læringsplatformen Minuddannelse, som lærerne i nogle-og-fyrre kommuner i dag bruger.
Jan Gaardboe understreger også, at der på intet tidspunkt har været tale om et nedbrud. Til gengæld beklager han, at mange lærere har måtte vente længe ved skærmen i disse dage. Teknikere har arbejdet i døgndrift for at analysere, hvad der fik systemet til at give lange svartider. Alt er blevet sat ind, fortæller Jan Gaardboe.
"Vi har haft svartidsproblemer i denne uge. Måden at analysere, hvad der er sket er at lukke ned for enkelte funktionaliteter. Vi mener, at vi har fundet de ting som er galt. Svartiden er ganske normal nu. Den er under to sekunder", siger Jan Gaardboe.
"Vi er megatrætte af, at der har været problemer", siger han. "Det er træls og frustrerende, og det giver anledning til at se på, hvordan kan man undgår det. Men jeg kender ikke til it-systemer, som ikke får udfordringer. Læringsplatforme er ikke et lukket kredsløb, der er mange steder, hvor det kan flytte sig".
Han understreger, at MinUddannelse ind til nu har været meget driftssikker.
"Hvis man kigger på svartider over en lang periode, så har vi en rigtig god historik, men det betyder ikke, at det ikke er megafrustrerende, når det ikke virker".
Alligevel kan der godt opstå problemer igen.
Annonce:
"Vi er gået systematisk til værks, og vi mener, at vi har fundet de vigtigste ting. Men systemer skal udvikles hele tiden. Bliver de ikke det, så går det i stå, og når man udvikler, så er der risiko for fejl. Men ingen er interesseret i at have et system, der ikke bliver opdateret".