Anmeldelse

Den Store Snittebog

Sving kniven med glæde

Lad træspånerne flyve til alle sider. Her er mere end rigelig inspiration til at kaste sig ud i den ældgamle kunst at snitte.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”En fremragende og omfattende introduktion til alle, som skal snitte for første gang: Men også en skattekiste for den avancerede”, står der på bagsiden af bogen. Og man kan for en gangs skyld finde fuldstændigt det, som forlaget skriver!

Fakta:

Titel: Den Store Snittebog

Forfatter: Frank Egholm

Pris: 288

Sider: 200

Forlag: Aslak

Forfatteren har allerede tidligere udgivet bøger om at snitte og har i øvrigt også afholdt mange kurser inden for området, så det er en særdeles rutineret ”snitter”, der her videregiver sine mange ideer og erfaringer.

Bogen starter traditionelt med beskrivelser af værktøj, materialer, sikkerhedsregler, lidt om slibning og snitteteknikker. Herefter går forfatteren over til at gennemgå en fantastisk mængde af ting, der kan snittes. De fleste emner beskrives i tre områder. Lidt om emnet, lidt om materialer og et afsnit, der hedder: ”Sådan gør du”. Sidstnævnte afsnit relaterer ofte til tegninger eller billeder, der på en god måde supplerer teksten.

Overskrifterne i snitteafsnittene i bogen er meget afvekslende. Her kan kort nævnes: dyrefigurer, spil, legetøj, smykker, trætrylleri, dekorative ting til huset, til haven, køkkenting, praktiske ting til huset og siddemøbler. I de fleste afsnit er der spændende ting at finde for såvel begynderen som den viderekomne, og skal der bruges andre materialer eller værktøjer end kniven, er det også fint beskrevet.

Dette her er en bog, som enhver fan af Emil fra Lønneberg må have fat i. Der er så meget inspiration, at man bliver helt forpustet. Bogen kan med fordel bruges af børn og af voksne i alle aldre. Den bør stå på hylden i skolefritidsordningen, i skolen, i faget håndværk og design, i ungdomsklubber, hos spejdere, hos børnefamilierne og hos bedsteforældre. Den vil kort sagt kunne skabe engagement og glæde rigtig mange steder.