Rektorer vil have større råderum

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ledere i folkeskolen klager jævnligt over, at de bruger for meget tid på at administrere lærernes arbejdstidsregler. Nu slutter gymnasierektorerne trop.

'Vi kan i al enkelhed konstatere, at lærernes overenskomst har fyldt for meget på skolerne og i helt uhørt grad har været en tidsrøver blandt vores opgaver. Vi har fået flyttet for meget af vores opmærksomhed fra kvaliteten af uddannelserne til spørgsmål om arbejdstiden', sagde formanden for Gymnasieskolernes Rektorforening, Marianne Zibrandtsen, da hun i sidste uge aflagde beretning på foreningens generalforsamling.

Ifølge netnyhederne på www.gymnasieskolen.dk opfordrede hun Amtsrådsforeningen og Gymnasieskolernes Lærerforening til at blive enige om en mindre bureaukratisk aftale, når den nuværende snart skal fornys.

'Den nye overenskomst skal sikre, at rektors lovmæssige ret til at lede og fordele arbejdet ikke erstattes af amtslige arbejdstidsregler. Til gengæld må det, der er fælles, kunne finde plads i en central overenskomst', sagde Marianne Zibrandtsen og pegede blandt andet på, at det er tidsspilde, når alle skoler skal forhandle tid til vejledning af pædagogikumkandidater.