Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
er et dansk websted, som har bidraget til at sænke barrieren.
På www.webbyen.dk kan man gratis oprette en website. Det, der gør en forskel, er, at man herefter kan gå direkte i gang med at fylde indhold på, fordi der er knyttet en meget enkel web-editor til.
Det betyder, at man kan redigere sin website ved hjælp af en værktøjslinje, der ligner værktøjslinjen i et simpelt tekstbehandlingsprogram. Det kan vist ikke være nemmere.
Der er selvfølgelig grænser for 'det sjov', man kan lave på siden, når man benytter web-editoren. Men tekst, links og billeder rækker vel i de fleste situationer?
Hvis man absolut vil alt det der sjove, ja så må man lære sig HTML.
Hvis der var en lignende web-editor på person.emu.dk, er jeg temmelig sikker på, at der ville være knap så mange tomme hotelværelser.
Jeg har ikke fundet mange tomme i webbyen, men der er mange øvepladser. Problemet er jo, som med så meget andet, om man faktisk har noget at bruge det til! Arbejdssedler til eleverne. Nå, ja. Så kan de i hvert fald ikke blive væk i skoletasken eller hjemme.
Webbyen arrangerede i begyndelsen af året en skolekonkurrence om design af en website, hvor masser af elever eller hold fra et hav af skoler har deltaget - selv de alleryngste. Forudsætningen for deres deltagelse har været den enkle web-editor.
Alle bidrag kan ses på www.webbyen.dk/skole, og her støder man såmænd også på tomme sider og åbenbare øvepladser, men også en del pæne rapporter om emner, der har optaget eleverne.