Matrix fungerer bedre

Programmet er dog stadig langsomt, og skolelederne risikerer at skulle vente lang tid på at få hjælp

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De skoleledere, der bruger edb-programmet KMDMatrix til at få skoleåret og lærernes arbejdstidsaftale til at gå op i en højere enhed, har haft det langt lettere op til sommerferien i år end sidste år.

'Programmet har drillet indimellem, men det har været til at leve med. Matrix er blevet både bedre og mere logisk bygget op, så når Kommunedata får justeret det yderligere, tror jeg, vi har et rigtigt godt værktøj', siger viceskoleinspektør Mogens Vigsø fra Vittenbergskolen i Ribe.

Samme melding lyder fra Arne Langagergaard, skoleleder på Frejlev Skole og en af tre superbrugere af Matrix i Aalborg Kommune.

'Det var ikke sjovt sidste år. Alt lå i ruiner, da vi tog på sommerferie, men i år afleverede vi lærernes arbejdsplaner til tiden', siger han.

Selv om Matrix er blevet bedre, er skolelederne endnu ikke helt tilfredse. Blandt andet er der bred enighed om, at programmet stadig er for langsomt.

'Nogle beregninger tager stadig lang tid. Programmet bør kunne blive hurtigere', siger skoleleder Niels-Erik Strandholm, Nymarkskolen i Slagelse.

Viceskoleinspektør Else Sørensen fra Kerteminde Skole er enig.

'Det kræver både tid og koncentration at arbejde med Matrix. For eksempel skal jeg ind og taste flere steder, hvis jeg skal sætte vikartimer ind. Der bør være flere genveje', siger hun.

Ifølge produktmarkedschef Jeff Porsborg arbejder Kommunedata på at forbedre tempoet flere steder i programmet.

'Ifølge det, vi hører, går den største kritik på vikarmodulet, så til september er vi klar med en hurtigere version. Vi er også i gang med at se på kalenderdelen. Men problemer med hastigheden kan også skyldes, at skolernes computere ikke er store nok', siger Jeff Porsborg.

Flere af skolelederne har også ros til Kommunedata for, at supporten er blevet bedre, men det er langtfra alle, der har den oplevelse.

Skoleleder Erica Tromp fra Parkvejskolen i Birkerød fik at vide, at hun var nummer 18 på ventelisten, da hun forsøgte at få hjælp.

'Det var ligesom at ringe til lægevagten. Det tog alt for lang tid, inden jeg kom igennem'.

Hendes kollega på Jersie Skole i Solrød Strand, Susanne Larsen, har også haft svært ved at komme igennem til Kommunedata.

'Man kan så lægge en besked om, at man vil ringes op. Det bliver man også, men konsulenten kan måske ikke svare med det samme', siger Susanne Larsen.

Mange har forladt Matrix

Langtfra alle skoleledere har været tålmodige nok til at vente på, at Kommunedata fik løst de massive problemer med Matrix. Tidligere havde Kommunedata knap 1.600 skoler som kunder, i dag er tallet nede på 1.047.

Mange af skolerne er skiftet til det konkurrerende program TR2000 fra firmaet Tabulex, der nu tæller 750 skoler blandt sine kunder. Carlo Lund, der er en af de to indehavere, mener dog ikke kun, at firmaets fremgang skyldes den turbulens, der har været omkring Matrix.

'Fejlene i Matrix har selvfølgelig hjulpet os på vej, men den måde, vi servicerer skolerne på, er også vigtig. Hos os kommer man igennem med det samme, når man har brug for hjælp', siger Carlo Lund.

stan