Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Arkivfoto: Kirstine Theilgaard
Den 1. august havde DLF's sekretariatschef, Hans Ole Frostholm, været ansat i Danmarks Lærerforening et kvart århundrede.
Selv om de fleste af DLF's medlemmer ikke kender ham, kan de være sikre på, at han arbejder for dem. Og måske har de set ham på billeder i Folkeskolen eller andre medier, sammenbidt og alvorlig ved siden af eller halvanden skridt bag formanden. Han er den, der har tjek på regler, jura, procedurer. Han er rådgiver, strateg, planlægger og indpiskeren. Han har et falkeøje, der skuer ethvert antræk til en mulig urimelig behandling af DLF's medlemmer. Og så er han der i ét hug: Her skal gøres noget, laves om, gribes ind, forhandles - nu.
Hans Ole Frostholm er sønderjyde og læreruddannet. Inden han kom på seminariet, fik han først en håndværkeruddannelse. Læreruddannelsen tog han i Ribe med matematik, dansk og orientering som linjefag.
Efter nogle år som lærer i Højene ved Hjørring, hvor han blev både tillidsrepræsentant, næstformand i kredsen og formand for den lokale idrætsforening, flyttede Hans Ole Frostholm i 1976 til Sjælland, fordi han havde søgt og fået en stilling som sagsbehandler i DLF's sekretariat i København. Her blev han en af de drivende kræfter bag udlægning af kompetence til lokalkredsene, og i 1983 blev han chef for foreningens nyoprettede informationsafdeling. Sekretariatschef blev han, 40 år, i 1987, og foreløbig slider han på formand nummer tre.
Jubilaren er en moderne chef - forstået på den måde, at han forventer fleksibilitet og kvalitet af medarbejderne. Hurtig kvalitet og meget kvalitet. Han er en gammeldags chef - forstået på den måde, at han kan virke både brysk og myndig. Fordi han forventer, at alle andre altid er lige så topforberedt, som han selv er. Et møde med Hans Ole Frostholm for bordenden er ikke småsnak, det er alvorligt, effektivt arbejde uden svinkeærinder. Ressourcer og økonomi er vigtige ord i jubilarens hverdagssprog.
Og så kan han være hyggelig, smilende, hjertelig og jovial. Han er til visefestivaler, soulmusik og fodbold. Som personalechef og kollega går han på ægte vis op i, at alle skal behandles både retfærdigt og rimeligt. Som sekretariatschef ser han alt gennem én optik: er det noget, der gavner foreningens medlemmer?
Torsdag den 30. august holder DLF en jubilæumsreception fra 14.00 til 16.30 i sekretariatets kantine.
-th