Klaus Holsting
Hamid og Mette har fået øje på omverdenen
På Jersie Skole er eleverne selv med til at planlægge undervisningen.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Hamid og Mette er begyndt at se nyheder på tv, fordi de synes, de gerne vil følge med.
»Det er mere spændende, når man kender baggrunden og forstår, hvad der sker. Flere i klassen ser nyheder nu«, siger Mette Engskov Greve fra 9.q på Jersie Skole.
De fortæller, at de ofte taler om et emne, der overlapper alle tre fag - historie, kristendomskundskab og samfundsfag. De skal også jævnligt skrive deres holdning om et emne.
»For eksempel vores holdning til abort, og hvornår det skal være tilladt. Så har vi skrevet hjemme, for så kan vi bedre begrunde vores holdning, når vi diskuterer«, siger Hamid Ahmadi fra 9.h.
»Vores lærer Christian får alle med i en time, fordi han stiller spørgsmål til os«.
Forberedelse betyder meget
Eleverne fortæller, at de tror, det betyder meget, at de to lærere arbejder sammen, og at de selv er så interesserede i deres fag.
»At læreren er der til tiden og har forberedt sig, betyder meget. Der er ikke noget værre end lærere, der ikke ved noget«, mener begge.
Eleverne er med til at planlægge undervisningen og understreger den gensidige respekt mellem lærere og elever.
»I dag lærte vi om livet som politiker, og om hvordan man kommer frem til sine holdninger«, siger Mette.
»Marianne Jelved har fået mig til at tænke på andre punkter. At man skal tænke på sin uddannelse«, tilføjer Hamid.
hl@dlf.org