Anmeldelse
Hey piger - og drenge
Hey piger - og drenge
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Kvindekampen og ligestillingsdebatten er blevet støvet af og gjort teenageklar. Uanset om man er feminist eller ej, kan man som lærer i samfundsfag (og en række andre fag) ikke undlade på et eller andet tidspunkt at introducere og lade eleverne arbejde med emner, der relaterer sig til køn(sroller), kvindekamp, ligestilling. Forfatterne til denne lille lækre bog har forstået at skrive disse emner ud af deres ellers til tider lidt støvede image og ind i en verdensanskuelse, som den formodes at kunne se ud for en teenager anno 2008. Måden, det er gjort på, relaterer sig i høj grad til sproget. Det er direkte, ukompliceret, nuanceret og samtidig meget oplysende uden at være bedrevidende eller moraliserende.
Fakta:
Titel: Hey piger - og drenge
Forfatter: Janne Muldvad, Julie Grothen, Malin Westerlund
Sider: 90 sider
Serie: Samfundstemaer
Type: Bog
Forlag: Alinea
Bogens emner strækker sig fra oldtidens kvinder over blå- og rødstrømper til nutidens feminisme. Herfra tages fat på vold mod kvinder og trafficking. Med afsæt i de fysiske forskelle og ligheder mellem mænd og kvinder afsluttes der med et par kapitler om børn, barsel, arbejdsmarked og -liv. Klassiske spørgsmål, der ligesom resten af bogen bliver behandlet sagligt og med faglig substans og hele tiden med et moderne twist, der uden tvivl vil gøre bogen læseværdig for eleverne.
Bogens arbejdsspørgsmål er så mangefacetterede, at enhver elev må føle dem som en direkte henvendelse. Spørgsmålene er mange og forsøger hele tiden at få eleverne til at afdække flere lag og nuancer i debatten, hvilket må være hele meningen med arbejdsspørgsmål.
Altså; en fremragende undervisningsbog.