Pris til matematikmateriale

Nye undervisningsmaterialer appellerer til, at man arbejder ud fra, at eleverne har forskellige foretrukne læringsstile

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsmiddelprisen 2007 blev tildelt matematikmaterialet »Format 1«, som er forlaget Alineas bud på et nyt matematiksystem. Materialet, der foreløbig er udkommet til 1. og 2. klasse, er udarbejdet af Janus Madsen, Lone Anesen og Nina Winther.

»Materialerne viser en ny tendens i didaktikken«, sagde Christian Kock, da han som nyudnævnt formand for priskomiteen skulle fremlægge de materialer, der i år var indstillet til prisen. Flere af dem - blandt andet de to prisbelønnede folkeskolematerialer - appellerer til, at man arbejder ud fra, at eleverne har forskellige foretrukne læringsstile.

To andre materialer var med i opløbet om prisen. Det ene var en bog med cd'er om at skrive journalistik til 6. klassetrin og opefter, »Fem trin til artiklen«, udarbejdet af Andreas Hansen. Det andet et begyndermateriale til undervisning i kinesisk på gymnasiet.

Dansk Skolemuseum, der traditionen tro var vært ved prisoverrækkelsen, præsenterede ved samme lejlighed et hæfte med titlen »Kvalitet i skolen«. Her findes begrundelserne for de indstillede materialer siden starten i 1995 samt en oversigtsartikel, der bygger på Carsten Elbros erfaringer fra arbejdet som priskomiteens formand gennem ti år. Derudover går museumschef Keld Grinder-Hansen på historisk strejftog i tidligere tiders opfattelse af »det gode undervisningsmiddel«. Hæftet kan findes på www.skolemuseum.dk

Undervisningsmiddelprisen blev uddelt første gang i 1995. Prisen er i år forhøjet til i alt 60.000 kroner, hvoraf de 40.000 tilfalder vinderen. Beløbet sponsoreres af fagbladene Folkeskolen/månedsmagasinet Undervisere og Gymnasieskolen med hver 15.000 kroner samt Undervisningsministeriet, der bidrager med resten.