Vi vil i skole

Eleverne er utilfredse med at få fri

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det dårligste ved skolen er, at vi tit får fri, fordi der er for få lærere. Hvis en lærer er syg, er der ingen vikar, og det er os i de ældste klasser, der får fri, men det er også os, der snart skal til afgangsprøve, så det er ikke så heldigt. Nu har vi talt med inspektøren, fordi vi har mistet mange fysiktimer, og vi har aftalt, at vi får fysiktimerne senere, når vi er færdige med vores afgangsprøve.

Linda Alexander Theisen og Anja Erntgaard går begge i 9. klasse påØlby Skole, og de manglende vikarer er det største problem ved skolen, mener de.

De mener også, at det er fint, der gøres meget for indvandrerne, og det er godt med lektiehjælp, skolefritidsordning og muligheden for at spise morgenmad på skolen. Men flere valgfag i sprog ville være godt.

- Det er også udmærket, at der er frivillig idræt. Mange af eleverne her går ikke til noget i deres fritid. De tager bare hjem og ligger på sofaen, siger Anja Erntgaard.

Tit på tur

- En god ting ved skolen er, at vi tit er ude på ture, siger Linda og Anja.

At skolen er med i projektet Den sundhedsfremmende Skole ved de to kun, fordi de via elevrådet er direkte involveret i et udvekslingsprojekt med en engelsk skole.

- Jeg tror slet ikke, at de andre i klassen ved, at skolen er med i sådan et projekt. Jeg ville ikke vide det, hvis ikke jeg var i elevrådet. Men vi taler da om økologi, genbrug, børnebegrænsning, sundhed og lignende i timerne.

De fortæller også, at 9. klassen er slået sammen af to klasser, og det fungerer meget bedre end de havde troet.

- Tidligere kunne de to klasser ikke lide hinanden, men nu er der ingen problemer. Og ved gruppearbejde deler vi os på tværs af tidligere klasser. Vi er kørt helt sammen nu. Lærerne har også gjort meget for, at vi skulle vænne os til det. I 8. klasse havde vi halvdelen af timerne sammen.